Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Κυριακή, 4 Μαρτίου 2012

Guardian: «Οι Γερμανοί τουρίστες είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα»

Εκτενές ρεπορτάζ για τον ελληνικό τουρισμό και συγκεκριμένα τη Ρόδο φιλοξενεί η βρετανική εφημερίδα Guardian. Με το σχόλιο ότι οι Έλληνες προσπαθούν να διατηρήσουν την ειρήνη με τους Γερμανούς τουρίστες που λιγοστεύουν, το αρθρογράφος Rupert Neate μιλά με κατοίκους της Ρόδου και ιδιοκτήτες ξενοδοχείων. «Αυτό που απασχολεί τους ξενοδόχους και τους ιδιοκτήτες εστιατορίων είναι εάν θα υπάρξει πτώση στις κρατήσεις των Γερμανών τουριστών από φόβο για διαδηλώσεις στην Ελλάδα», αναφέρει το ρεπορτάζ.

«Στη Ρόδο, όμως, οι ξενοδόχοι επιμένουν ότι οι Γερμανοί τουρίστες είναι ευπρόσδεκτοι, ακόμη κι αν το χαμόγελό τους συνοδεύεται από τρίξιμο των δοντιών», σχολιάζει. Η Αλεξάνδρεια Χατζημιχάλη, μιλώντας στην Guardian τονίζει ότι πολλοί από τους Γερμανούς φοβούνται ότι θα τους διώξουν. Ίσως στην Αθήνα υπάρχει μίσος για τους Γερμανούς, όμως δεν έχει φτάσει ακόμη στη Ρόδο».

Το ίδιο τονίζει και ο 31χρονος Άλεξ Ιατρίδης, ο οποίος σχολιάζει πως το νησί παίρνει χρήματα από τους Γερμανούς τουρίστες κατά τη διάρκεια των διακοπών οπότε δεν υπάρχει εχθρότητα απέναντί τους.
Τονίζει όμως ότι υπάρχει ένα χάσμα γενεών στη νοοτροπία λέγοντας «Κάποιοι είμαστε θυμωμένοι με τους Γερμανούς. Κυρίως οι μεγαλύτεροι σε ηλικία. Οι νεότεροι καταλαβαίνουν ότι δεν φταίει ο γερμανικός λαός. Οι περισσότεροι κατανοούν ότι πρόκειται για δικό μας πρόβλημα. Θέλουν οι πολιτικοί που έφεραν το χάος να δώσουν πίσω τα λεφτά ή να μπουν στη φυλακή».

Όπως αναφέρει ο αρθρογράφος Rupert Neate πολλοί από τους μεγαλύτερους σε ηλικία ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων ή εστιατορίων λένε πως όταν έρχονται Γερμανοί τουρίστες θα ήθελαν να τους πιάσουν κουβέντα για τον πόλεμο, αλλά δεν το κάνουν. Οι Έλληνες αναρωτιούνται «γιατί πρέπει να πληρώνουμε και να πληρώνουμε ενώ ή Γερμανία δεν μας έχει ξεπληρώσει;».
«Παρά τα σκληρά τους λόγια, όμως, οι περισσότεροι ξενοδόχοι της Ρόδου ισχυρίζονται ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα στη συμπεριφορά τους απέναντι στους τουρίστες», καταλήγει το δημοσίευμα.


Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε