Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

"ΣΥ ΕΙΠΑΣ"!!! ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΕ! "Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΠΕΡΓΑΜΟΥ!!!


Γράφει ο Παναγιώτης Τελεβάντος


Δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να προσθέσει έστω και μια λέξη στα όσα αποκαλυπτικά και λίαν επαινετικά δήλωσε ο Παναγιότατος για τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, ο οποίος όχι μόνον πρέπει να εκδιωχθεί κλωτσηδόν από εκπρόσωπος στο Διάλογο της Εκκλησίας της Ελλάδος με τους Παπικούς αλλά και να καθαιρεθεί του όλου επισκοπικού και κληρικού αξιώματος και να επανέλθει εις την τάξιν των λαικών, άνευ ουδενός δικαιώματος των προσηκόντων τη κληρική τάξει.


Το δεξί χέρι του Περγάμου πρέπει οπωσδήποτε να φύγει.


ΤΟ ΘΕΑΤΡΟΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

___________


Ολα όμως δείχνουν ότι δεν θα φύγει, επειδή η παραίτησή του - όπως έγραψα από την πρώτη στιγμή που άκουσα ότι την υπέβαλε - ήταν εικονική και έγινε ως θεατρική κίνηση σε συνεννόηση με τον διά τας αμαρτίας ημών Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.


Σκοπός αυτών των θεατρινισμών είναι να εξαναγκάσουν την Ιεραρχία να παρακαλέσει “γονυπετώς τε και γονυκλινώς” τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας να αποσύρει την παραίτησή του για να έχει έτσι το δικαίωμα να λέγει ότι η Ιεραρχία ανανέωσε την εμπιστοσύνη της προς το πρόσωπό του.


ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

____________


Για να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση του ο Σεβασμιότατος Μεσσηνίας οργάνωσε μια επίσκεψη στο Φανάρι με μια ολιγομελή ομάδα προσκυνητών - δηλαδή μια εξόφθαλμα θεατρική κίνηση - που σκοπό είχε να αποσπάσει την Πατριαρχική δήλωση ευνοίας προς το πρόσωπο του με την ευκαιρία της συμμετοχής του στη Συνοδική Λειτουργία της Κυριακής της Ορθοδοξίας!


Ο Παναγιότατος δεν δίστασε δυστυχώς να χαρακτηρίσει τον Σεβασμιότατο, όχι απλά το δεξί χέρι του Σεβ. Περγάμου σε όλα (τα ολισθήματα σε θέματα πίστεως θα προσθέσουμε εμείς που έχει κάνει κατά της Ορθοδοξίας), αλλά και ότι δήθεν “εκφράζει την αυθεντική φωνή της Ορθοδοξίας. Τον χρειαζόματε και τον εκτιμούμε” συμπλήρωσε ο Παναγιότατος.


ΣΑΦΗΣ Η ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ

____________


Οι σαφέστατες αυτές δηλώσεις του Παναγιότατου υπέρ του Σεβ. Μεσσηνίας δείχνουν ότι ο Παναγιότατος δεν προβαίνει σε όρισμένες ενέργειες - όπως λ.χ. συμπροσευχές με αιρετικούς και αλλόθρησκους - απλά για λόγους εντυπωσιασμού προς του ξένους από τους οποίους αναμένει βοήθεια για το εμπερίστατο Πατριαρχείο αλλά ότι η πατριαρχική του συνείδηση έχει διαβρωθεί από την “παναίρεση” του Οικουμενισμού.


Καταρχήν ακούσαμε από τα πατριαρχικά χείλη τις απίστευτες δηλώσεις για την εικοσαετία της Πατριαρχείας του όπου αναλώθηκε σε ύμνους για τους αλήστου μνήμης αρχιοικουμενιστές Αθηναγόρα και Μελίτωνα (Χατζή) και τώρα πλέκει τον ύμνον των θαυμασίων του ανεκδιήγητου κακόδοξου Μητροπολίτη Μεσσηνίας.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ

Των Νίκου Παπαχρήστου και Νίκου Μαγγίνα


Την πολύτιμη συνεισφορά του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου στους διαλόγους με τους ετεροδόξους επισήμανε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά την συνάντηση που είχαν το πρωί του Σαββάτου στο Φανάρι.


Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, ο οποίος θα συμμετάσχει στην Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία την Κυριακή της Ορθοδοξίας, επισκέπτεται την Κωνσταντινούπολη με ολιγομελή όμιλο προσκυνητών από την Καλαμάτα.


Ειδικότερα, αναφερόμενος στην συμμετοχή του Μητροπολίτη Μεσσηνίας στους διαλόγους με τους ετεροδόξους, ο Οικουμενικός Πατριάρχης τόνισε ότι αποτελεί «πολύτιμο στέλεχος όχι μόνο της Εκκλησίας της Ελλάδος αλλά και της Ορθοδοξίας».


«Είναι το δεξί χέρι του Προέδρου του Διαλόγου με την Καθολική Εκκλησία, του Μητροπολίτη Περγάμου, και σε άλλα οικουμενικά φόρουμ», είπε ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας για να προσθέσει με νόημα: «Εκφράζει την αυθεντική φωνή της Ορθοδοξίας. Τον χρειαζόμαστε και τον εκτιμούμε».


Προηγουμένως ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος μετέφερε τα θερμά αισθήματα αγάπης και σεβασμού του λαού της επαρχίας του για το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Όπως είπε, όλοι θυμούνται την επίσκεψη του Πατριάρχη στην Καλαμάτα.


«Καταλαβαίνουμε ότι κάνετε έναν αγώνα, αρκετά δύσκολο με πολλές ισορροπίες. Αλλά και η σοφία σας και η εμπειρία που έχετε αποκτήσει τόσα χρόνια από την υπηρεσία και τη διακονία σας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο αποτελούν τα εχέγγυα ότι τελικά η Ορθοδοξία θα γίνει ο συνεκτικός κρίκος για ολόκληρο τον κόσμο», σημείωσε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος ο οποίος πρόσθεσε πως αυτός είναι ο σκοπός, «πέρα από ιδιοτέλειες και σκοπιμότητες προέχει πάντοτε η ενότητα της Εκκλησίας και η ενότητα του Γένους».


Υπενθυμίζεται ότι μόλις πρόσφατα ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροσώπου της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Διάλογο με τους Ρωμαιοκαθολικούς καθώς και απ' όλα τα Φόρα επικοινωνίας με τους ετεροδόξους.


Σημειώνεται ότι ο κ.Χρυσόστομος έχει δεχθεί κατά καιρούς την κριτική κάποιων Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος οι οποίοι στρέφονται εναντίον του διαλόγου με την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.


Και αυτό παρά το γεγονός ότι η απόφαση συμμετοχής της Ελλαδικής Εκκλησίας στους εν λόγω διαλόγους έχει εγκριθεί από την Ιεραρχία της.


Η παραίτηση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας αναμένεται να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της ΔΙΣ οπότε και θα αποφασιστεί αν θα γίνει δεκτή.


πηγή:panayiotistelevantos.

Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε