Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ...ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ


Θα ήθελα ύστερα από επίσκεψη μου στο νησί της Σαντορίνης στα πλαίσια των Θερινών διακοπών μου, να αναφέρω, με αφορμή το βήμα επικοινωνίας του ιστότοπου (site)σας , τα παρακάτω:

-- Σχετικά με τους οδικούς άξονες του νησιού και χρησιμοποιώντας 2 τροχό μεταφορικό μέσο παρατήρησα ότι μεγάλα τμήματα του οδικού δικτύου υστερούν από επαρκή φωτισμό σε μεγάλο εύρος άλλα και ελλιπή ή ασαφή σήμανση , καθιστώντας τη μετακίνηση ιδιαίτερα επικίνδυνη σε κάποιον που δεν γνωρίζει τους δρόμους ιδιαίτερα κατά τις νυχτερινές ώρες. Αρκετά ατυχήματα παρατήρησα σε κομβικά σημεία που συνέβησαν κυρίως λόγω ελλιπούς σήμανσης αλλά κινδύνεψα και ο ίδιος.


-- Σχετικά με την επίσκεψη μου στις παραλίες του νησιού "Κόκκινη" και "Καμάρι" και δεδομένου ότι πρόκειται για οργανωμένες παραλίες καθότι διαθέτουν μισθωμένες ομπρέλες και ξαπλώστρες, παρατήρησα μεγάλη έλλειψη καθαριότητας έξω αλλά και στο βυθό (μεγάλες ποσότητες από αποτσίγαρα, κουτάκια και μπουκάλια αναψυκτικών, πανιά και άλλα σκουπίδια). Σημειώνω ότι στις ίδιες παραλίες η τιμή στις ξαπλώστρες κυμαίνεται από 7 έως και 10 ευρώ χωρίς καφέ ή αναψυκτικό και χωρίς τη παραμικρή καθαριότητα ενώ απόδειξη του αντιτίμου δεν μου δόθηκε σε καμία περίπτωση αφού δεν είχε εκδοθεί καμία και αναγκάστηκαν κατόπιν απαίτησής μου να μου εκδώσουν.

--Σχετικά με την επίσκεψή μου στα διάφορα καταστήματα και επιχειρήσεις του νησιού παρατήρησα άνευ λόγου υψηλότατες τιμές στα ποτά και αναψυκτικά π.χ. 10+12 ευρώ για ένα χυμό σε καφετέριες με θέα στη καλντέρα,5 ευρώ ο ελληνικός, 10-15 ευρώ για κλασσικά ελληνικά πιάτα όπως μουσακάς και παστίτσιο, 12 Ευρώ η χωριάτικη, για να μην αναφερθώ σε πιο εξειδικευμένα. Ακόμη παρατήρησα ότι στα διάφορα τουριστικά καταστήματα πωλούνται οι πέτρες και τα βότσαλα απο διάφορες παραλίες του νησιού ή οι πέτρες απο το ηφαίστειο και ελαφρόπετρες αλλά και άμμος σε φιαλίδια(όλα αυτά ακατέργαστα)στο αντίτιμο των 2+3 Ευρώ για τη καθεμία σαν να επρόκειτο για ημιπολύτιμους λίθους και σε κεντρικότατο σημείο στον πεζόδρομο στην Οία παρατήρησα πλανόδιους να πουλάνε φραγκόσυκα στους τουρίστες αντί 0,50 ευρώ το καθένα χωρίς πιθανώς να έχουν κάποια επίσημη άδεια. Αν εγώ έκανα το ίδιο για παράδειγμα θα εξασφάλιζα και εισόδημα με το να μαζεύω άμμο και πέτρες απο τις παραλίες και να τις πουλώ!



-- Τέλος το γεγονός ότι σε όλα τα καταστήματα που επισκέφθηκα και είχαν θέα τη καλντέρα και δεδομένων των υψηλότατων τιμών τους σε επίπεδα αισχροκέρδιας δεν παρείχαν ανάλογη των τιμών τους,καθαριότητα και περιποίηση στους χώρους πέφτοντας σε σοβαρές υγειονομικές παραβάσεις, μιλώντας έτσι για συνηθισμένα καταστήματα που απλώς κοστολογούν τη Θέα πανάκριβα. Σχετικά με τα παραπάνω θα ήθελα να κλείσω αναφέροντας ότι ήταν η πρώτη μου φορά που επισκέφθηκα τη Σαντορίνη έχοντας τις καλύτερες εντυπώσεις απο αυτά που είχα ακούσει που όμως δυστυχώς ανακάλυψα ότι ελάχιστα ισχύουν μιλώντας για τουριστική υποδομή εκτός των πολυτελών τουριστικών καταλυμάτων του νησιού. Εντύπωση μου έκανε επίσης το γεγονός ότι ένα νησι με τόσο πολύ παγκόσμιο και ελληνικό τουρισμό δεν έχει βασιστεί σε βελτιώσεις στις βασικές υποδομές του. Αυτό δυστυχώς φανερώνει ότι δίνεται βάρος στον τουρισμό των υψηλών εισοδημάτων όπου διαμένουν σε all inclusive μονάδες και υπάρχει κλίμα αδιαφορίας για τις υποδομές του απλού επισκέπτη στο νησί καθιστώντας το εξαιρετικά ασύμφορο για τις διακοπές του απλού λαού.
Ελπίζω η επόμενή μου επίσκεψη στο κατα τα άλλα πανέμορφο νησί της Σαντορίνης να με κάνει να νιώσω μεγαλύτερη φιλοξενία ώς Έλληνας που επισκέπτεται τον τόπο του.


Σας Ευχαριστώ θερμά!

Ν.Μ.
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε