Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Η Ελλάδα της αλληλεγγύης

Στον αντίποδα του «ήθους» της κραιπάλης βρίσκεται το ήθος του λαού: Το ήθος της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης.




Έθιμα όπως το «Μνημόσυνο» στην Ικαρία το Πάσχα δείχνουν πρακτικούς τρόπους με τους οποίους (μπορεί να) εκφράζεται η Ορθόδοξη πίστη με συνέπεια στην πράξη.
Να ποια ήταν -αλλά και σήμερα μπορεί να είναι- μια ελληνική, ρωμέικη, θετική αντι-πρόταση πολιτισμού και ανώτερης ποιότητας ζωής:
Αλληλεγγύη, κοινοτισμός, συλλογικότητα, μοιρασιά, σχέση, κοινωνία, ανοιχτότητα, παράδοση, ισοτιμία, προσφορά, αγάπη.
Αντίδοτο στη προβαλλόμενη αστραφτερή συνταγή ευτυχίας που όμως στην πράξη οδηγεί με ακρίβεια στη δυστυχία:

εγωκεντρισμός, ηδονοθηρία, καταναλωτισμός, απολαύσεις, φιλοδοξία, δόξα, αυτοπροβολή, εκμετάλλευση του άλλου, περιχαράκωση, αδιαφορία.

Από εμάς εξαρτάται αυτή την πρόταση και να την επικαιροποιήσουμε και να την κάνουμε πράξη. Με μικρά βήματα. Αλλιώς το «Χριστός Ανέστη» που θα φωνάξουμε με την καρδιά μας κινδυνεύει να μείνει μια φράση χωρίς αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή μας…


Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε