Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Η μετακίνηση στο Νησί για πρωτάρηδες...




Βγαίνοντας από το Αεροδρόμιο ή από το καράβι, στο λιμάνι του Αθηνιού, και αν δεν έχετε το δικό σας αυτοκίνητο ή αν δεν έχετε κανονίσει στο πακέτο των διακοπών σας και τη μεταφορά σας (transfer) στο ξενοδοχείο που θα μείνετε, οι επιλογές σας για να μετακινηθείτε είναι δύο.

Από το λιμάνι ή από το αεροδρόμιο μπορείτε να επιλέξετε το λεωφορείο του ΚΤΕΛ, το οποίο με σχετικά φθηνό εισιτήριο μπορεί να σας φέρει στα Φηρά (η πρωτεύουσα και το κέντρο του νησιού) ώστε να μπορέσετε στη συνέχεια να διαλέξετε ένα άλλο δρομολόγιο προς την περιοχή που σας ενδιαφέρει. Αν αυτό σας φαίνεται χρονοβόρο και κουραστικό λόγω της πολυκοσμίας, ψάξτε για κάποιο ΤΑΞΙ που θα σας πάει ακριβώς στον προορισμό σας.

Αν ταλαιπωρηθείτε λιγάκι από τις συνεχόμενες ανηφορικές στροφές μην βιαστείτε να βγάλετε συμπέρασμα για το υπόλοιπο νησί. Δεν είναι παρά μόνο ένα καμουφλάρισμα της φυσικής διάταξης της Σαντορίνης για να σας εκπλήξει ευχάριστα μετά από λίγη ώρα.

Έχετε ήδη φτάσει στα Φηρα και έχετε πειστεί πλέον ότι το νησί δεν είναι βουνό αλλά απλώς είναι σε υψόμετρο. Χαλαρώστε αφήστε τις βαλίτσες σας σε κάποιο από τα τουριστικά γραφεία της πλατείας που παρέχουν την δυνατότητα φύλαξης αποσκευών και κάντε τον απαραίτητο ερευνητικό γύρο του κέντρου για να δείτε τέλος πάντων αν η επιλογή σας για διακοπές στη Σαντορίνη ήταν καλή ή θα σας βάλει φωνές ο σύντροφος σας. Συμβουλή μας είναι να ην κατευθυνθείτε σ’ αυτό το στάδιο προς τα στενάκια της Καλντέρας γιατί η γοητεία της θα σας αναγκάσει να μείνετε εκεί ως το βράδυ και μετά δεν θα βρίσκεται ούτε σε ταράτσα να κοιμηθείτε.

Πίσω λοιπόν στην πλατεία, όπου και πάλι θα διαλέξετε ανάμεσα στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ και τα ΤΑΞΙ για να πάτε στο κατάλυμα που ελπίζουμε να είχατε την πρόνοια να κλείσετε πριν ξεκινήσετε τις διακοπές σας. Εδώ όμως έχουμε κι άλλες εναλλακτικές. Στα Φηρά, όπως και σε όλα τα σημεία του νησιού, υπάρχουν γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

Δεν έχετε παρά να πληρώσετε τα κυβικά που προτιμάτε για να νοικιάσετε το δικό σας μεταφορικό μέσο και να μπορείτε να μετακινείστε ανενόχλητοι. Στη Σαντορίνη δεν υπάρχουν φανάρια στους δρόμους και στις διασταυρώσεις αλλά αυτός δεν είναι λόγος να βγάλετε τα απωθημένα σας και να πηγαίνετε με 100 χιλιόμετρα την ώρα. Εξάλλου άλλη μία φυσική προστασία που προσφέρει το νησί είναι οι αλλεπάλληλες στροφές σε όλο σχεδόν το οδικό της δίκτυο, κάτι που είναι απαγορευτικό για μεγάλες ταχύτητες.
Βέβαια, τώρα που αποκτήσατε δικό σας μεταφορικό μέσο, πρέπει να ξέρετε και πού θα πάτε. Αν σας αρέσουν οι εξερευνήσεις, γεμίστε το ρεζερβουάρ και πάρτε όποιο δρόμο θέλετε αφού έτσι κι αλλιώς σε νησί είστε και αποκλείεται στρίβοντας από δω κι από κει να βρεθείτε στα σύνορα. Αν όμως οι μέρες των διακοπών σας είναι σχετικά λίγες γιατί ο διευθυντής της εταιρείας σας θέλει το νέο πλάνο παραγωγής καλοκαιριάτικα (όπως ο δικός μας), πολλά τουριστικά γραφεία του νησιού δημιουργούν τα δικά τους οργανωμένα γκρουπ ξενάγησης και περιήγησης της Σαντορίνης.

Ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σας υπάρχουν εκδρομές στα ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία του νησιού ή εκδρομές αναψυχής που περιλαμβάνουν και την περιήγηση στο χώρο του ηφαιστείου και των γύρω νησίδων. Επίσης,από το λιμάνι ξεκινούν καραβάνια που κάνουν τις ίδιες περιηγήσεις προς τα γύρω νησάκια. Όταν λέμε λιμάνι, να σας πούμε ότι εκτός από τον Αθηνιό(αυτός με τις στροφές) ξεκινούν εκδρομές και από το παλιό λιμάνι, τον Όρμο Φηρών. Οι επιλογές σας για να φτάσετε εκεί είναι τρεις. Κατεβαίνετε τα 500(δεν αντέξαμε να μετρήσουμε περισσότερα) σκαλιά με τα πόδια, ανεβαίνετε σε ένα συμπαθέστατο και πεισματάρικο γαϊδουράκι ή παίρνετε το ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ. Σε όλον τον κεντρικό δρόμο της Καλντέρας υπάρχουν επιγραφές που θα σας οδηγήσουν σ’ αυτό το οποίο θα σας κατεβάσει με ένα λογικό αντίτιμο στο παλιό λιμάνι.

Πως είπατε; Τα είδατε όλα πια; Διαφωνούμε αλλά το έχουμε προβλέψει. Οι επιλογές σας λοιπόν για να φύγετε από τη Σαντορίνη προς άλλους προορισμούς είναι αρκετές. Αεροπορικώς το νησί συνδέεται με την Αθήνα, τη Ρόδο, τη Μύκονο, το Ηράκλειο Κρήτης και τη Θεσσαλονίκη. Με πλοίο υπάρχει σύνδεση με όλα σχεδόν τα νησιά των Κυκλάδων και του υπόλοιπου Αιγαίου. Επίσης προς τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα υπάρχουν και δρομολόγια ιπτάμενων δελφινιών και καταμαράν.

Κι άλλη μία συμβουλή: στη Σαντορίνη σπάνια έως καθόλου, θα δείτε πινακίδες με οδούς και αριθμούς. Φροντίστε λοιπόν να προσανατολίζεστε σύμφωνα με τις πινακίδες ένδειξης των χωριών, με κάποιο χάρτη ή κάποια δικά σας σημάδια για τον προσανατολισμό σας.
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε