Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Δευτέρα, 3 Μαρτίου 2014

Αψέτι:Ένα παλιό παραδοσιακό μας έθιμο !

Γράφει ο Γιάννης Αργυρός
Στη περιοχή  μας μετά το πέρας του κατανυκτικού εσπερινού κατά την ημέρα αυτή την Κυριακή της Τυρινής, επικρατεί ένα παλιό έθιμο.
Οι καμπάνες του ναού χτυπούν συνέχεια έτσι ώστε να σταλεί το μήνυμα στις ελεύθερες κοπέλες του χωριού, να μη ξεχαστούν, αλλά να επισπεύσουν κάθε διαδικασία για την παντρειά τους, και μάλιστα για το κτύπημα αυτό, του έχουν δώσει και ιδική ονομασία ονόματι "αψέτι". 
Αψέτι λοιπόν για τις ελεύθερες κοπέλες, στις παλαιότερες εποχές, ενώ σήμερα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την καθημερινότητά μας, αλλά απλά αναβιώνουμε κάποια χαμένα έθιμα που λόγω του εκσυχρονισμού έχουν πλέον χαθεί!
πηγή:Γιάννης Αργυρός
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε