Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Καλά ταξίδια Γαρμπή

Ήταν μια από τις πιο σημαντικές ημέρες της μεταπολεμικής ιστορίας του νησιού η χθεσινή, 6 Ιουλίου 2013. Στον Όρμο Φηρών δεκάδες σκάφη αλλά και εκατοντάδες Θηραίοι υποδέχθηκαν το νέο απόκτημα-καμάρι της Ένωσης Λεμβούχων τον ¨Γαρμπή¨. Το 28 μέτρων σύγχρονο σκάφος που κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου στη Σαντορίνη μέσα σε 8 μήνες ,βαπτίστηκε χθες από τον σεβ.Μητροπολίτη Θήρας Αμοργού και νήσων και ανάδοχός του ήταν η γνωστή συμπατριώτισσά μας συγγραφέας Καδιώ Κολύμβα. Ο Γαρμπής έκανε την εμφάνισή του λίγο μετά τις 8 και πολλά σκάφη που περίμεναν στον Όρμο άρχισαν να σφυρίζουν χαρούμενα ενώ οι εκατοντάδες Θηραίοι χειροκροτούσαν παρατεταμένα. Αμέσως μετά ο Μητροπολίτης και οι Ιερείς τέλεσαν τον Αγιασμό και στην συνέχεια η Καδιώ Κολύμβα έσπασε με τον παραδοσιακό τρόπο την σαμπάνια στη πλώρη του Γαρμπή. Άκρως συγκινητική ήταν η στιγμή που ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος Ναύαρχος κ. Δημήτριος Τσιαδής μαζί με τον Πρόεδρο της Ένωσης Λεμβούχων παρέδωσαν την Ελληνική σημαία στον πλοίαρχο του Σκάφους για να την ανεβάσει στον ιστό της πρύμνης. Την ίδια ώρα εντελώς Αυθόρμητα όλοι οι συγκεντρωμένοι έψαλλαν με συγκίνηση τον Εθνικό Ύμνο. Ο Γαρμπής υποδέχθηκε αμέσως μετά όσους ήθελαν να δουν από κοντά το πολυτελές εσωτερικό του, την γέφυρα και γενικά τις εγκαταστάσεις του. 
πηγή:Νέα της Σαντορινης
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε