Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Σάββατο, 21 Ιουλίου 2012

«Ένας Αιώνας και κάτι...» στον νέο Χώρο Τέχνης «Καστέλι1663»


Γιορτή του Προφήτη Ηλία στον Πύργο (είναι και επίκαιρη..!)

3 κυρίες στον Πύργο


Σισύτιο στην Αθήνα

Ο Αθηνιός στις αρχές του περασμένου αιώνα


Αλυκές, στις αρχές του περασμένου αιώνα

«Ένας Αιώνας και κάτι...» με «το Βλέμμα του Φωτογράφου Αντώνη Λαγκαδά, μέσα από τις Εικόνες του - Τοπία και μορφές απο την Σαντορίνη και την Ελλάδα, 1890- 1916» είναι ο τίτλος και το θέμα της έκθεσης φωτογραφίας που θα πραγματοποιηθεί στον νέο Χώρο Τέχνης «Καστέλι1663» το διάστημα 22 Ιουλίου – 31 Οκτωβρίου 2012.
Κατά την διάρκεια της έκθεσης θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά ανέκδοτες φωτογραφίες του ερασιτέχνη αλλά πολύ καλού για την εποχή την οποία δημιούργησε, φωτογράφου Αντώνη Λαγκαδά από τον Πύργο της Σαντορίνης, ο οποίος αποτύπωσε τοπία καθώς και πρόσωπα του χωριού του, της Σαντορίνης αλλά και της Ελλάδας κατά την διάρκεια των ταξιδιών του. 
Οι φωτογραφίες, κάποιες τυπωμένες σε χαρτί και άλλες επάνω σε γυαλί, ήταν «φυλαγμένες» για πολλά χρόνια στο σπίτι του στον Πύργο και αξιοποιήθηκαν από τις απογόνους του οι οποίες και αποφάσισαν να τις εκθέσουν στον νέο Χώρο Τέχνης "Καστέλι 1663"που δημιούργησαν και για πρώτη φορά ανοίγουν φέτος, στην περιοχή "Καστέλι" στον Πύργο. 
Σύμφωνα πάντως με την έμπειρη ματιά επαγγελματιών φωτογράφων που τις έχουν δει, πρόκειται για σπάνιας αξίας και ιδιαίτερα ποιοτικό υλικό που μαρτυρά την ιστορία του οικισμού, του νησιού αλλά και περιοχών της Ελλάδας στις αρχές του περασμένου αιώνα.
Τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 25.7, 19.00 – 21.00 . 


Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε