Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Τα βοτσαλωτά της Σαντορίνης και της Μήλου


Για την έκδοση και κυκλοφορία του βιβλίου ''Τα βοτσαλωτά της Σαντορίνης και της Μήλου'' του Γιάννη Λουκιανού μας ενημερώνουν οι εκδόσεις “Βότσαλο”.
Πρόκειται για ένα έργο 128 σελίδων, έγχρωμο, δίγλωσσο, στα Ελληνικά και Αγγλικά στις σελίδες του οποίου θα μπορέσετε να γνωρίσετε και να ταξιδέψετε στα έργα τέχνης, στα βοτσαλωτά, που κοσμούν πολλά δάπεδα, κυρίως σπιτιών στην Σαντορίνη και την Μήλο.
Στο βιβλίο θα μπορέσετε να δείτε και να διαβάσετε για τα βοτσαλωτά έργα που κοσμούν πολλά δάπεδα της Σαντορίνης και της Μήλου και να νιώσετε αρκετή από την ενέργεια που η γοητευτική αυτή τέχνη εκπέμπει.
Η τέχνη του ψηφιδωτού ξεκίνησε από τα Μινωικά χρόνια, διαπέρασε την Ελληνιστική περίοδο με τη μορφή εκλεκτών ψηφιδωτών, ξενιτεύτηκε όταν υποδουλώθηκε ο τόπος, και επανήλθε σε συνθήκες ανοικοδόμησης και ελευθερίας, στο χώρο που αυτή η τέχνη γεννήθηκε και λάμπρυνε, το Αιγαίο..
Το βιβλίο και σε ότι αφορά την Σαντορίνη μπορείτε να το προμηθευτείτε από το βιβλιοπωλείο της κεντρικής πλατείας των Φηρών καθώς και από το βιβλιοπωλείο “Bookstore” στον δρόμο προς την κεντρική πλατεία των Φηρών στην τιμή των 25 ευρώ.
Ο Γιάννης Λουκιανός έχει ασχοληθεί τα πολλά τελευταία χρόνια με την παρατήρηση, μελέτη, φωτογράφιση και καταγραφή των ψηφιδωτών στα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων και ως αποτέλεσμα της πολυετούς και πολύ ενδιαφέρουσας εργασίας του, έχουν εκδοθεί και κυκλοφορούν τα παρακάτω βιβλία, από τις εκδόσεις βότσαλο.
“Οι βοτσαλωτές αυλές των Κυκλάδων” 1998
 “ Οι βοτσαλωτές αυλές του Αιγαίου” 1999
“Η τέχνη του ψηφιδωτού και η τεχνική του”  2002
“ Η τεχνική της συντήρησης και αποκατάστασης βοτσαλωτών δαπέδων. 2003
“ Το σπίτι με τα ψηφιδωτά στην Ίο” (τεχνική μιας ανακαίνισης δαπέδων) 2006
“Τα βοτσαλωτά της Σαντορίνης και της Μήλου” 2012
Περισσότερα σχετικά με την δουλειά του κ. Λουκιανού στο συγκεκριμένο αντικείμενο μπορείτε να δείτε στην σελίδα του : www.pebblemosaic.gr (αξίζει να ανοίξετε και να δείτε την σελίδα με τα έργα του) καθώς και στο www.neolaia.gr εδώ : http://www.neolaia.gr/2010/06/24/kalokairinoi-proorismoi-diakopes-stin-io/
Για πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον ίδιο στο μέιλ : info@pebblemosaic.gr
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε