Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Οικιακή κομποστοποίηση από τον Δήμο Σαντορίνης

Πρόγραμμα ανακύκλωσης των οργανικών οικιακών αποβλήτων (οικιακή κομποστοποίηση) θα πραγματοποιήσει τις επόμενες ημέρες ο Δήμος της Σαντορίνης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής,

Το πρόγραμμα αυτό έχει πολλαπλά οφέλη τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για την ποιότητα ζωής στην Σαντορίνη. Με την ανακύκλωση των οργανικών αποβλήτων και την μετατροπή τους σε άριστης ποιότητας λίπασμα, καταρχάς μειώνουμε κατά ένα μεγάλο μέρος τον όγκο των απορριμμάτων που θα κατέληγαν στη χωματερή (με όλες τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που αυτό συνεπάγεται) και ταυτόχρονα μειώνεται και το κόστος αποκομιδής.

Απώτερος σκοπός του προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες σε αυτό, σε συνδυασμό με την ανακύκλωση του χαρτιού, πλαστικού, γυαλιού, αλουμινίου και λευκοσιδήρου (στον μπλε κάδο), να πραγματοποιούν ολοκληρωμένη διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων τους, πετώντας με τον τρόπο αυτό μόνο το υπόλοιπο περίπου 10% στον κοινό κάδο των σκουπιδιών.

Για το λόγο αυτό ο Δήμος μας προσκαλεί όσους από τους δημότες επιθυμούν περαιτέρω πληροφορίες ή  και να λάβουν μέρος στο πιλοτικό πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης και στο σεμινάριο το οποίο θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια ημερίδας στις 2 Ιουνίου 2012, να το δηλώσουν μέχρι την Παρασκευή 25 Μαΐου στον Δήμο Σαντορίνης, συμπληρώνοντας παράλληλα την σχετική αίτηση. Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον συντονιστή του προγράμματος κ. Λουκά Μπελλώνια, στο τηλ. 2286360108     
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε