Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2012

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ "ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΩΝ": ΠΑΝΩ ΑΠΟ 600 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!

Πολύς λόγος έχει γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα για τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που διαθέτει η χώρα μας.

Η κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής προκήρυξαν σήμερα τον διαγωνισμό για την υποβολή προσφορών εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις περιοχές των Ιωαννίνων, του Πατραϊκού Κόλπου και του Κατάκολου, με τη διαδικασία της Ανοιχτής Πρόσκλησης (Open Door).
Οι προσφορές των ενδιαφερομένων πρέπει να απευθυνθούν έως τις 3 το απόγευμα της Δευτέρας, 2 Ιουλίου 2012.

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για περιοχές στα Ιωάννινα, στον Πατραϊκό Κόλπο και στο Κατάκολο, όπου τα αποθέματα εκτιμάται (απο την κυβέρνηση) ότι θα μπορούσαν να αποφέρουν για τα επόμενα 20 με 25 χρόνια στο Δημόσιο έσοδα 15 με 20 δισ. δολάρια, με τιμές βαρελιού 80 έως 100 δολάρια.

ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΑ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΛΕΝΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Διαφορετική γνώμη έχουν οι κορυφαίοι Ελληνες επιστήμονες Αβραάμ Ζελιλίδης και Αντώνης Φώσκολος οι οποίοι λένε πως τα κοιτάσματα της Ελλάδας είναι πολύ πιο πλούσια και πως μαζί με το κοίτασμα της νότιας Κρήτης μπορούν να αποφέρουν στο ελληνικό δημόσιο 600 δισεκατομμύρια ευρώ σε βάθος 20ετίας.

ΤΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Οπως δήλωσε στο Newsit o καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Αβράαμ Ζελιλίδης "υπάρχουν 3 περιοχες στη χερσαία Δυτική Ελλάδα. Η μια περιοχή είναι στα Ιωάννινα μια περιοχή ειναι στην Άρτα και μια περιοχή είναι από την Πρέβεζα και την Αμφιλοχία μέχρι τη Λευκάδα. Αυτα ειναι τα χερσαία κομμάτια. Βάση των δεδομένων που υπαρχουν στην Αλβανία όπου ήδη δουλεύουν οι Καναδοί το κοίτασμα των Ιωαννίνων το υπολογίζουμε σε 500 εκατομμύρια βαρέλια και όχι σε 80 εκατομμύρια βαρέλια που λέει το υπουργείο. Οι εταιρείες ποιον θα πιστέψουν το υπουργείο ή τους επιστήμονες που δουλεύουν 20 χρόνια στην περιοχή;"

ΤΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΑΪΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ - ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ

"Ο Πατραϊκός κόλπος είναι μια ιδιόμορφη περιοχή λέει ο κύριος Ζελιλίδης. " Δηλαδή τα 200 εκατομμύρια βαρέλια που λέει ότι έχει το αρμόδιο υπουργείο εγώ δεν είμαι σίγουρος ότι τα έχει. Αυτό που λέω στον υφυπουργό Γιάννη Μανιάτη είναι να πάει δυτικότερα στη Ζάκυνθο και την Κεφαλλονιά όπου εκεί με υπογραφή σας λεώ ότι έχει πάνω από 1 δισεκατομμύριο βαρέλια. Εκεί είναι εξασφαλισμένη η ύπαρξη κοιτασμάτων ενώ για τον Πατραϊκό κόλπο δεν είναι. Πως βγήκαν αυτά τα 200 εκατομμύρια βαρέλια; Εγώ δεν έχω στοιχεία αλλά ακόμη και εάν τα έχει το υπουργείο τους λέμε πως δυτικότερα υπάρχει πολύ πιο πλούσιο κοίτασμα"

ΤΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ

"Εχει τρεις διαφορετικές δυναμικές το κοίτασμα αυτό" λέει ο καθηγητής "το βόρειο τμήμα ειναι πολύ πλούσιο σε φυσικό αέριο. Η άλλη περιοχή που βρίσκεται δυτικά προς την Ιταλία έχει διπλή δυνατότητα και για αέριο και για πετρέλαιο".

ΤΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΣΤΡΟΦΑΔΕΣ ΣΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ

"Το κοίτασμα στα νησιά στροφάδες νότια της Ζακύνθου έχει 2 φοβερές δομές μέσα στον Κυπαρισσιακό κόλπο που είναι πολύ πλούσια και σε πετρέλαιο και σε φυσικό αέριο".

ΤΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΚΟΛΟ

"Δεν έχει πολύ πετρέλαιο αλλά η δυνάμικη σε αέριο ειναι πάρα πολύ μεγάλη. Από μια τρύπα που μετρήσαν μέσα στο λιμάνι οι επιστήμονες της θαλάσσιας γεωλογίας αποκαλύφθηκε πως το κοίτασμα αυτό είναι πολύ πλούσιο".

600 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ "ΚΑΘΟΝΤΑΙ" ΣΕ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ


Η Ελλάδα διαθέτει ενεργειακούς πόρους οι οποίοι μπορούν να αποφέρουν 20 δις ευρώ ετησίως επί 25 χρόνια, υποστήριξε ο καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης Αντώνης Φώσκολος, στο περιθώριο συνεδρίου του Economist στη Λευκωσία. Αυτή την εκτίμηση υπερθεματίζει και ο κύριος Ζελιλίδης ο οποίος λέει πως "δεν πρέπει να το δούμε μονο σαν 600 δισεκατομμύρια που θα μπουν στα κρατικά ταμεία αλλά και τι θα προσφέρει στην αναπτυξη των τοπικών κοινωνιών καθώς και πόσες νέες θέσεις εργασιας θα ανοίξουν".

"Οταν φωνάζαμε" λέει ο κύριος Ζελιλίδης " και λέγαμε οτι η λεκάνη της Κύπρου μπορεί να έχει 1 τρισεκατομμύριο κυβικά μέτρα φυσικού αερίου μας έλεγαν τρελλούς και συνεχίζανε να το λένε μέχρι που βγήκε και το ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Κύπρου. Στην Ελλάδα δε μιλάμε για 1 τρισεκατομμύριο μιλάμε για 3,5 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου".

ΠΟΤΕ ΘΑ ΟΡΙΣΕΙ ΑΟΖ Η ΕΛΛΑΔΑ;

Οι ενστάσεις και οι παλινωδίες της κυβέρνησης για το θέμα της ΑΟΖ είναι πολλές λέει ο καθηγητής που αποσαφηνίζει πως "εάν δεν οριστεί ΑΟΖ δε θα έρθει καμία εταιρεία να επενδύσει λεφτά στη Μεσόγειο χωρίς να ξέρει που είναι πραγματικά βασισμένα τα ορια μας. Αλλο οι σεισμικές έρευνες και άλλο η γεώτρηση. Καμία εταιρεία δεν είναι διατεθειμένη να επενδύσει λεφτά εάν δεν ακούσει την ελληνική πολιτεία να πει ''ορίζω την ΑΟΖ της Ελλάδας".

"Αυτό που πρέπει όλοι να γνωρίζουν" είπε τέλος ο καθηγητής "είναι οτι η ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης περνάει μέσα από την Ελλάδα. Είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι, οι υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα μέσα στα επόμενα 3 χρόνια θα βρεθούν και θα αναπτυχθούν και όλοι οσοι το αμφισβητούν θα πάνε στον πάγκο της ιστορίας".
ΠΗΓΗ.

Αλήθεια, πού είναι τώρα όλοι όσοι χαρακτηρίζουν "ακροδεξιούς συνωμοσιολόγους" εκείνους που ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΠΛΟΥΣΙΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΕΔΑΦΟΣ;


Και μια...απορία: Γιατί το ανθελληνικό "κράτος" πάντα υποβαθμίζει την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ του ορκυτού μας πλούτου; Μήπως για να μην παίρνουν τα μυαλά μας...αέρα ή επειδή έχουν σκοπό να τα ξεπουλήσουν στους ξένους (τοκογλύφους), αφήνοντας και μερικά ψίχουλα για τους ιθαγενείς;


Σκεφτείτε το!


πηγή:hellas-orthodoxy
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε