Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Φτάσαμε να μας εκβιάζει και η … κυβέρνηση Παπαδήμου … ΕΛΕΟΣ

Είναι εντυπωσιακό για το πόσο μπορεί να χειραγωγηθεί (ή έτσι να νομίζουν) η κοινή γνώμη μέσα σε λίγα 24ωρα.

Από την Πρωτοχρονιά και έπειτα βομβαρδιζόμαστε από δημοσιεύματα που έχουν τρία κυρίως στοιχεία:

  1. Ο Παπαδήμος μπαίνει μπροστά και παίρνει αποφάσεις για να σώσει τη χώρα.
  2. Υπάρχουν 100 ημέρες προκειμένου να γίνουν όσα μέτρα είναι να γίνουν ώστε να μην καταστραφεί η Ελλάδα.
  3. Επισπεύδεται το κυβερνητικό έργο ώστε η τρόικα που θα έρθει στις 15 Ιανουαρίου να τα βρει όλα έτοιμα, αλλιώς απειλεί να μην έρθει, να μην πληρώσει τη δόση των 89 δις και να πάμε σε άτακτη χρεοκοπία και επιστροφή στη δραχμή.

Είναι φανερό ότι το υπόγειο του Μαξίμου λειτούργησε μια χαρά τις προηγούμενες ημέρες και οι γνωριμίες του κ. Καψή έχουν κάνει τη δουλειά τους. Ποια είναι αυτή;

Μα φυσικά μια ακόμη εκβιαστική διαδικασία, ένας ακόμη πιεστικός αγώνας ταχύτητας ώστε ο κόσμος να πειστεί ότι πρέπει να γίνουν κι άλλες περικοπές, κι άλλες απολύσεις, θυσίες, πόνος, δάκρυα και αίμα.

Και στο βάθος να πάμε σε εκλογές, αφού θα έχουμε πάρει το νέο δάνειο και ο Παπαδήμος θα πανηγυρίζει που μας έσωσε από τη δραχμή.

Διαβάζουμε μέσα στο Σαββατοκύριακο πλήθος δημοσιευμάτων από τη γνωστή συμμορία των προθύμων ΜΜΕ ότι ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να προχωρήσει με ταχύτατες διαδικασίες αποφάσεις που χρονίζουν εδώ και καιρό.

Αναρωτιόμαστε τι περιμένει 40 μέρες τώρα που είναι ένοικος στο Μαξίμου. Φέρεται, λέει αποφασισμένος να προχωρήσει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα βγάλουν τον τόπο από το αδιέξοδο. Μέσα στις επόμενες 100 ημέρες κρίνεται η τύχη της Ελλάδας, λένε πολλοί. Μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος της Εθνικής τράπεζας, Β. Ράπανος που βγήκε και μίλησε κι αυτός κινδυνολογικά λέγοντας ότι ουσιαστικά πρέπει να αποφασίσουμε τώρα αν θα βγούμε από το ευρώ και θα διαλυθούμε ή θα αποδεχθούμε όλοι επώδυνες αλλαγές ώστε να μην επιστρέψουμε από τη δραχμή.

Φυσικά σε όλους δεν υπάρχει ίχνος προσπάθειας αντίστασης στη συνταγή της αποτυχίας. Λένε τα δημοσιεύματα ότι η τρόικα έρχεται με πολύ σκληρή ατζέντα και άγριες διαθέσεις. Μεταξύ των μέτρων που προτείνει είναι διπλασιασμός του τέλους επιτηδεύματος για 800.000 αυτοαπασχολουμένους από τα 500 ευρώ στα 1.000 ευρώ και κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ (κατά 30%) σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Βόρειες Σποράδες. Επίσης, νέο επαχθέστερο σύστημα φορολόγησης για τους δικηγόρους, μεγάλες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, κατάργηση επιδομάτων στο Δημόσιο (σ.σ.: υπόλοιπα Χριστουγέννων, Πάσχα, αδείας, θέσεων ευθύνης, οικογενειακό, κίνητρο απόδοσης) και μειώσεις έως 30% σε όλα τα ειδικά μισθολόγια. Ζητά δηλαδή γενναίες μειώσεις μισθών και συντάξεων σε 300.000 Έλληνες στρατιωτικούς, αστυνομικούς, δικαστικούς, πανεπιστημιακούς κ.λπ. Συζητούν επίσης την επέκταση της εργασιακής εφεδρείας σε στρατό και αστυνομία.

Εδώ απέτυχε η εφεδρεία παντού κι αυτοί τώρα θα την εφαρμόσουν στην ΕΛ.ΑΣ. και το στρατό. Απίθανοι τύποι.

Άλλο δημοσίευμα αναφέρει ότι τις τελευταίες ηµέρες πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων ολοκληρώθηκαν στις Βρυξέλλες συσκέψεις προετοιμασίας κατά τη διάρκεια των οποίων ελήφθη η «γερµανική» απόφαση να ασκηθεί στην Ελλάδα η µέγιστη πίεση και να τεθεί το ύστατο δίληµµα: πλήρης, άµεση, έµπρακτη και διακοµµατική υποταγή σε σειρά δραστικών µέτρων µε αντάλλαγµα την παραµονή στην ευρωζώνη ή αναστολή κάθεχρηµατοδότησης και επιστροφή στη δραχµή µε χρεοκοπία στα µέσα Μαρτίου, όταν θα πρέπει να πληρωθεί το οµόλογο-«γίγας» των 14,4 δισ. ευρώ.

Ανακάλυψαν επίσης οι πρόθυμοι ότι οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί και ιδιαιτέρως «ο κ. Αντ. Σαµαράς δεν έχουν πείσει τους εντολοδόχους της τρόικας στο Βερολίνο και στην Ουάσιγκτον ότι οι πρόσφατοι «όρκοι πίστης» που έδωσαν στην κυβέρνηση Παπαδήµου θα διατηρηθούν ανέπαφοι ως το Πάσχα. Ισχυρή είναι η εκτίµηση ότι η νέα «θεραπεία» που θα µεταφέρουν µε τις αποσκευές τους οι εµπειρογνώµονες της τρόικας αποκλείεται να γίνει αποδεκτή από το κοινωνικό σώµα και το πολιτικό σύστηµα χωρίς τη διενέργεια πρόωρων εκλογών. Η εκτίµηση αυτή, την οποία αποφεύγουν προς το παρόν να συµπεριλάβουν στους σχεδιασµούς τους τα τρία κυβερνητικά κόµµατα, ενδεχοµένως µεταβάλλει την καβαφική βοή των πλησιαζοµένων γεγονότων».

Σε γενικές γραμμές η κυβερνητική γραμμή που περνά στον κόσμο μέσω των media είναι ότι η Ελλάδα έχει μια τελευταία ευκαιρία και οι Έλληνες θα πρέπει να αποδεχθούν χωρίς όρους τα μέτρα που θα ληφθούν αλλιώς θα γυρίσουν στη δραχμή.

Φτώχεια ή δραχμή είναι το δίλημμα που θέτουν χωρίς φυσικά να ρωτούν τι θέλει ο κόσμος, αν υπάρχει εναλλακτική λύση, αν υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης, αν η επόμενη κυβέρνηση, δηλαδή ο Αντώνης Σαμαράς θα βρεθεί μπροστά σε μια συμφωνία που πρέπει να υλοποιήσει.

Άξιος ο μισθός τους όσων περνούν τη γραμμή της «θυσίας» άνευ όρων. Και ο Παπαδήμος θα βγει αλώβητος αφού θα έχουν συναινέσει οι πολίτες και η επόμενη κυβέρνηση θα βρει καμένη γη για να ξαναέρθει ο… Παπαδήμος.

Δεν έχουν, όμως, καταλάβει ότι τα όρια πλέον έχουν εξαντληθεί. Όταν ο κόσμος θα καταλάβει τι μισθός του έμεινε να πάρει και τι σύνταξη τότε οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.

Κάποιοι παραβλέπουν ότι η υπομονή της κοινωνίας εξαντλήθηκε και οι εκβιασμοί δεν μπορούν να περάσουν χωρίς αίμα, αυτή τη φορά, όμως, θα είναι πραγματικό αίμα.



πηγή:antinews
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε