Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Δύσκολη η χρονιά για την Δημοτική Αρχή

dimarxoskl1.jpgΔύσκολη χρονιά αναμένεται για την Δημοτική αρχή να είναι το 2012. Μέσα σε αυτό το χρόνο ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του θα κληθούν να λύσουν πολλά από τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί. Πολλά δε εξ αυτών περιλαμβάνουν και το λεγόμενο «πολιτικό κόστος» αφού ενδεχόμενη επίλυσή τους περιλαμβάνει εκτός των άλλων και την άμεση ή έμμεση σύγκρουση με συμφέροντα, συντεχνίες αλλά και μεμονωμένες περιπτώσεις πολιτών. Να δούμε όμως αναλυτικά τα προβλήματα που θα βρει μπροστά της η Δημοτική Αρχή το 2012. Το πρόβλημα με την διαχείριση των απορριμμάτων
Με δεδομένη την αλλαγή στο Προεδρικό διάταγμα για τις ΖΟΕ ο Δήμος θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της πρότασης που παρουσίασε για την διαχείριση των απορριμμάτων στο νησί. Πρώτο βήμα λοιπόν θα είναι η χωροθέτηση της περιοχής που θα γίνεται η διαχείριση. Εδώ αναμένεται να υπάρξουν αντιδράσεις από κατοίκους κοντά στην περιοχή που θα επιλεγεί όσο και εάν η πρόταση για την διαχείριση των απορριμμάτων δεν τηνεπιβαρύνει περιβαλλοντικά.
ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ
Ο Δήμαρχος σε πρόσφατη συνέντευξή του παραδέχθηκε ότι δεν έγιναν βήματα για την βελτίωση του κυκλοφοριακού. Τα πεζοδρόμια που κατασκευάζονται δεν θα δώσουν λύση στο πρόβλημα και όπως είπε εξετάζεται το ενδεχόμενο να αγοραστούν μικρά λεωφορεία για να υλοποιηθεί κυκλοφοριακή μελέτη που προβλέπει μεταξύ των άλλων την εξυπηρέτηση των πολιτών με τοπικά δρομολόγια στα σημεία που υπάρχει πρόβλημα.
Όποια και εάν όμως είναι η λύση είναι σίγουρο ότι θα θιγούν συμφέροντα και σίγουρα θα υπάρξουν αντιδράσεις.
ΤΟ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟ
Μπορεί να έγιναν προτάσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο στο σχέδιο του ΥΠΕΚΑ για την αλλαγή στις Ζώνες οικιστικού Ελέγχου όμως κανείς ακόμα δεν γνωρίζει τι έχει μέσα στο μυαλό του ο Σηφουνάκης. Η εμπειρία μας από παλιά μας κάνει πολύ επιφυλακτικούς απέναντί του, αφού είναι γνωστές οι θέσεις του και μια ενδεχόμενη παράδοση του νησιού στους μεγάλο ιδιοκτήτες περιοχών θα σημάνει αυτόματα γενικό ξεσηκωμό με απρόβλεπτες επιπτώσεις.
ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο το ταμείο του Δήμου έχει στεγνώσει. Μετά βίας βγήκαν οι μισθοί και τα δώρα των εργαζομένων. Οι χρηματοδοτήσεις από την πολιτεία έχουν περικοπεί και τα χρήματα του τελεφερίκ θα πάνε για την υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος. Θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να μην τα χρησιμοποιήσει τελικά ο Δήμαρχος και για άλλο σκοπό αφού σίγουρα δεν θα βγουν τα έξοδα την χρονιά που έρχεται.
ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ
Οι προειδοποιήσεις των εφοπλιστικών Εταιρειών τα πλοία των οποίων δραστηριοποιούνται στην κρουαζιέρα και έρχονται στο νησί είναι όλο πιο συχνές. Απειλούν ότι θα αφαιρέσουν από τα προγράμματά τους την Σαντορίνη εξ αιτίας των παραπόνων που υπάρχουν από επιβάτες για την πολύωρη αναμονή τους μέσα στον ήλιο όταν επιστρέφουν με το τελεφερίκ στα πλοία. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ήταν καταστροφή για το νησί, τα καταστήματα αλλά και για τον Δήμο που προσβλέπει στις εισπράξεις του τελεφερίκ για να λειτουργήσει. Εάν προσθέσει κάποιος και την όρεξη ιδιωτών να κατασκευάσουν εκείνοι το 2ο τελεφερίκ μπορεί να αντιληφθεί πόσο άμεση πρέπει να είναι η απόφαση για την σύνταξη μελέτης και στην συνέχεια κατασκευή του τελεφερίκ. Δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο.
Αυτά είναι μερικά από τα μεγάλα ζητήματα που η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να αντιμετωπίσει μέσα στο 2012 με την δέουσα σοβαρότητα.


πηγή:Νέα της Σαντορίνης
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε