Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

H Σαντορίνη δειχνει το δρόμο



Ο γαστρονομικός τουρισμός αποτελεί μια μορφή εναλλακτικού τουρισμού, όπου κυριαρχεί η κουλτούρα της τοπικής κουζίνας μιας χώρας.


Ο εν λόγω τουρισμός περιλαμβάνει πολλές δραστηριότητες, όπως μαθήματα μαγειρικής, εκδρομές/φεστιβάλ γαστρονομίας, επισκέψεις σε αμπελώνες κ.ά.


Το μοντέλο της μεσογειακής διατροφής έχει χρησιμοποιηθεί πολύ από τις βασικές ανταγωνιστικές χώρες της Μεσογείου (Ιταλία, Ισπανία), με στόχο να προσελκύσουν σημαντικό μερίδιο του γαστρονομικού τουρισμού. Σύμφωνα με τη μελέτη, παρ’ όλο που η μεσογειακή δίαιτα επικρατεί ως σύγχρονο μοντέλο υγιεινής διατροφής, η Ελλάδα δεν έχει αξιοποιήσει την ευκαιρία αυτή, ώστε να αναπτύξει τον γαστρονομικό τουρισμό στον βαθμό που θα της επέτρεπε να πρωταγωνιστήσει στην παγκόσμια αγορά.

Επίσης, διαπιστώνει ότι υπάρχει απουσία επαγγελματισμού και εκπαίδευσης των επιχειρηματιών και του προσωπικού, ελλιπής στελέχωση, τάση για εύκολες παρασκευές, χρήση φθηνών υλικών χαμηλής ποιότητας. Εξαίρεση αποτελούν η Κρήτη, η Θεσσαλονίκη και η Σαντορίνη, οι οποίες διαθέτουν πληθώρα εστιατορίων που προσφέρουν καλή τοπική κουζίνα, σύμφωνα με τη μελέτη.

Η αξιοποίηση του φυσικού κάλλους, σε συνδυασμό με την ποιοτική τοπική κουζίνα αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην ανάδειξη της Ελλάδας ως γαστρονομικού προορισμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, το 44% των ταξιδιωτών ανά τον κόσμο θεωρούν το φαγητό ένα από τα πρωτεύοντα κριτήρια του τόπου που θα επισκεφθούν। Οι πιο ανταγωνιστικοί προορισμοί γαστρονομικού τουρισμού παγκοσμίως είναι η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία. Οι πόλεις που έχουν αναγνωρισθεί ως ανταγωνιστικοί και ανερχόμενοι προορισμοί γαστρονομικού τουρισμού παγκοσμίως είναι η Τοσκάνη, το Παρίσι, η Βαρκελώνη, το Μεξικό, η Σαγκάη, το Τόκιο, το Εδιμβούργο, το Σίδνεϊ και η Λίμα.

Σαντορίνη

ellada_diastima

H Eλλάδα από το Διάστημα

Θαυμάστε την Ελλάδα από πολύ μακριά! Δείτε πως φαίνονται οι μικρές Κυκλάδες, η Νάξος και η Σαντορίνη από το διάστημα.

greek_food

Chef ζην: Γεύσεις από Ελλάδα

Το ML σε ταξιδεύει στη Σαντορίνη, την Κέρκυρα, την Κρήτη, αλλά και σε όλη την Ελλάδα μέσα από τα παραδοσιακά τους πιάτα.

20100920 veroia.jpg

Αποδράσεις για γκουρμέ τύπους

Το καλό φαγητό αποτελεί ιδανική ευκαιρία για να βάλεις στις επιλογές των διακοπών σου, νέους τουριστικούς προορισμούς.

j0426606_395x260.jpg

Φθινοπωρινά weekends: Οινοτουρισμός στη Σαντορίνη

Η Σαντορίνη δεν είναι μόνο για βουτιές και dolce-vita. Άρπαξε τώρα την ευκαιρία για να ανακαλύψεις την άλλη, πολύ πιο γευστική πλευρά της!

intro.jpg

Οι 10 πιο "διάσημες" παραλίες του κόσμου

Διάλεξε μία, πέτα μαγιό, πετσέτα κι αντηλιακό στη βαλίτσα κι έφυγες - ή τουλάχιστον, μείνε μαζί μας για μια ιντερνετική ξενάγηση από την οθόνη σου!

cavo paradiso

Clubbing: Πλήρες πρόγραμμα για όλη την Ελλάδα

"Εκκωφαντικά" ονόματα της εγχώριας και διεθνούς χορευτικής μουσικής σκηνής αλωνίζουν Αθήνα και νησιά. Μάθε ποιός παίζει εκεί που βρίσκεσαι τώρα!

φάβα

Φάβα

Ορεκτικό κατευθείαν από την …Καλντέρα. Η Σαντορίνη φημίζεται για τη φάβα της κι εσύ, που αγαπάς το νησί, καλό είναι να το τιμήσεις στο πιάτο σου.

selene_5_510x340.JPG

Σελήνη στη Σαντορίνη: Κριτική εστιατορίων

Χίλιοι λόγοι να επισκεφτείς το νησί με την ωραιότερη θέα στον κόσμο, κι ένας ακόμα: Υπέροχη μεσογειακή κουζίνα με το φεγγάρι για ορντέβρ...

intro

Ελληνικοί παράδεισοι για λίγους

Θέλεις να πας διακοπές μακριά από την πολυκοσμία, με ελάχιστα χρήματα στην τσέπη; Ακολούθησε τις προτάσεις μας...


Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε