Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011

Αλέθοντας φάβα στην Αμοργό

Η φάβα είναι ένα ψυχανθές που αγαπήθηκε πολύ στα νησιά του Αιγαίου. Εσείς τη βλέπετε στα φακελάκια κομμένη στα δύο στα ράφια των σούπερ μάρκετ και ούτε μπορείτε να σκεφτείτε τι κόπος υπάρχει για να φτάσει στην κατσαρόλα σας.


Συγκομίζεται λοιπόν από τους αγρούς όπως το στάρι, μαζεύεται στα αλώνια και αλωνίζεται κανονικά, όπου βγαίνει ένας καρπός που περιβάλλεται από ένα πολύ σκληρό περίβλημα. Πηγαίνει σε ένα μύλο, αλέθεται, πετιέται το σκληρό περίβλημα και μένει το εσωκάρπιο που εσείς ξέρετε και μαγειρεύετε.


Η φωτογραφία είναι από την Αμοργό που παράγει φάβα όπου 5 μουλάρια αλωνίζουν τη φάβα της σοδιάς για να έχουν οι Αμοργιανοί το χειμώνα.πηγή:ntomatagemisti
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε