Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2011

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αρχισαν την «μάχη της τσιπούρας» στα ΄Ιμια οι Τούρκοι

H γνωστή αυτή την εποχή «μάχη της τσιπούρας» ξεκίνησε και πάλι στα ‘Ιμια με ευθύνη της Τουρκίας που ισχυρίζεται, χωρίς βάση βεβαίως, οτι παραβιάζονται τα χωρικά της ύδατα από ελληνικά αλιευτικά! Το θέμα φιλοξενούν οι εφημερίδες HURRIYET και AKSAM με τίτλο «ο πόλεμος της τσιπούρας» και «Νότα για τα Ίμια».

Χτες το πρωί , αναφέρεται, έφτασαν στην περιοχή των Ιμίων 12 ελληνικά αλιευτικά σκάφη προερχόμενα από Κάλυμνο και Λέρο για να ψαρέψουν τσιπούρες. Τα σκάφη πέρασαν το σημείο των Ιμίων και παραβίασαν, λέει, τα τουρκικά χωρικά ύδατα στα ανοιχτά των νησιών Τσαβούζ και Τσατάλ. Με την αύξηση των παραβιάσεων ,συνεχίζει τον ισχυρισμό η εφημερίδα, σκάφος την τουρκικής ακτοφυλακής πέρασε σε απόσταση τριών μιλίων από τις βραχονησίδες. Οι έλληνες ψαράδες σταμάτησαν την πορεία τους προς τα τουρκικά χωρικά ύδατα και επέστρεψαν στα Ίμια. Ακόμα αναφέρεται οτι σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής παρακολουθούσε τις εξελίξεις μπροστά στην Κάλυμνο σε απόσταση ενάμιση μιλίου. Οι δε τούρκοι ψαράδες δεν πλησίασαν την περιοχή σε μικρότερη των τεσσάρων μιλίων απόσταση.
Στο μεταξύ, συνεχίζει το ρεπορτάζ, το Γενικό Επιτελείο γνωστοποίησε στο τουρκικό υπουργείο εξωτερικών ότι σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής, προστατεύοντος τους Έλληνες ψαράδες , προχθές, στην περιοχή των Ιμίων, παραβίασε επί έξι ώρες τα τουρκικά χωρικά ύδατα. Το δε τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών επέδωσε, κατά τα δημοσιεύματα, νότα διαμαρτυρίας στην Ελλάδα, σε Άγκυρα και Αθήνα.
Ακόμα, σύμφωνα με ισχυρισμούς του τουρκικού Γενικού Επιτελείου προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη παρενόχλησαν τρεις φορές τουρκικά F-16 που εκτελούσαν εκπαιδευτικές πτήσεις, στις 13 Δεκεμβρίου.
Τέλος, ως …κερασάκι στην τούρτα της τουρκικής προπαγάνδας αναφέρεται ότι αρμόδιοι του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών λένε ότι την τελευταία περίοδο, η Ελλάδα, έχει αυξήσει τις παρενοχλήσεις και παραβιάσεις με προφανή στόχο να …στρέψει μακριά από τα οικονομικά προβλήματα την ελληνική κοινή γνώμη.
Τώρα μάλιστα… Και όλα τα προηγούμενα χρόνια πως γίνονταν οι τουρκικές προκλήσεις;


πηγή:infognomonpolitics
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε