Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Η σεπτή Ιεραρχία δοκιμάζει τις αντοχές του πιστού λαού, οι ευθύνες της μεγάλες και η εκκοσμίκευσή της ολοκληρωτική

Η πολυαναμενόμενη σύγκλιση της σεπτής Ιεραρχίας ανάδειξε το πολύ μεγάλο θέμα των ευθυνών της, για τα δεινά του πιστού λαού. Τεράστιες ευθύνες που δεν κρύβονται με τη μετριοπάθεια και τη συναίνεση.
Η λαίλαπα της εκκοσμίκευσης στους κόλπους της, δηλητηριάζει όλα τα ζωτικά της μέλη και χρησιμοποιεί το Χριστό κατά το δοκούν. Το μεγαλύτερο αμάρτημα που τεκμηριώνει την ευθύνη της σεπτής Ιεραρχίας είναι η σιωπή της.


Το δημοσίευμα του έγκριτου δημοσιογράφου κ. Παπαθανασόπουλου αγγίζει αυτό το θέμα. Μπορεί να θάβεται η είδηση, μπορεί να εκδίδονται λιτά, προσβλητικά για την προσωπικότητά μας ανακοινωθέντα. 


Μπορεί οι συμβουλάτορες της Αρχιεπισκοπής να θέλουν να παρουσιάσουν το θέμα σαν σταγόνα στον ωκεανό, είναι όμως και η τελευταία σταγόνα στο ποτήρι της υπομονής του απλού λαού.


Ο κ. Παπαθανασόπουλος κτυπάει ένα τόσο δα μικρό καμπανάκι, είμαστε εδώ και σας παρακολουθούμε, είμαστε εδώ και έχουμε μνήμη για όσα λέγατε και στο παρελθόν. Το καμπανάκι που με διάκριση έκρουσε ο αρθρογράφος, εκτιμώ πως ηχεί σε ώτα μη ακουόντων.


Παραθέτουμε ακροθιγώς λίγα μόνο από τα ζητήματα που η σεπτή Ιεραρχία πήρε θέση με τη σιωπή της:  


Μνημόνιο, εξαθλίωση, εγκληματικότητα και αυτοκτονίες. Η τετραετής κατοχή της χώρας μας από τους ωλετήρες της νέας εποχής, οι εκατομμύρια άνεργοι, η ηθική εξαθλίωση του απλού λαού, δεν αγγίζει τα αισθητήρια της Ιεραρχίας. Μόνο κάποτε, τον Δεκέμβριο του 2010, με μια ανακοίνωση που χαρακτηρίστηκε από πολλούς "ψόφια". Άντε και καμιά ακόμα...


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κηρύσσει γυμνή τη κεφαλή την αίρεση του οικουμενισμού. Ο Ιστορικά πρωτοφανής κατήφορος του Οικουμενικού μας Πατριάρχη έχει ψύξει τις καρδιές μας με τα οικουμενιστικά του ολισθήματα. Πρόκειται για απόψεις, για θέσεις και για πεποιθήσεις βαθιά ριζωμένες στην ψυχή του, τις οποίες υπηρετεί με ακρίβεια και συνέπεια.


Ο διωγμός των Χριστιανών ανά τον κόσμο. Η Εξάπλωση του ακραίου Ισλαμισμού, των Τζιχαντιστών, η ανέγερση του Τζαμιού στην Αθήνα και η ίδρυση τμήματος Ισλαμικών σπουδών, δεν αποτελούν κορυφαίο ζήτημα συνείδησης για την σεπτή Ιεραρχία.


Η στρεβλή στάση της Ιεραρχίας στο ζήτημα της προβολής του πάθους της ομοφυλοφιλίας. Μήπως διαμορφώνεται από την έκταση του πάθους αυτού στο εσωτερικό της Διοικούσης Εκκλησίας; Ως πότε θα κουκουλώνεται ένα τόσο σοβαρό ζήτημα; Είναι τυχαίο πως τα νεοεποχίτικα gay pride δεν άγγιξαν στο ελάχιστο τη συνείδηση της Ιεραρχίας;


Ο τυφώνας που σαρώνει το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία και οι απίθανοι Γιαγκάζο-Καλατζήδες που βρήκαν και κάνουν χωρίς ίχνος σεβασμού στα όσια και τα ιερά της πατριδάς μας. Πως τους αντιμετωπίζει η Ιεραρχία; Πάλι ένοχη σιωπή; Και συνεργασίες μαζί τους...


Η εβραιομασωνική ταφόπλακα στην ελευθερία μας, με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο στο όνομα του νεοεποχίτικου προκρούστειου γενήματος, του ρατσισμού. Στο εξής θα δούμε φρικτές συνέπειες στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Η σεπτή Ιεραρχία εδώ φέρει την ακέραια την ιστορική ευθύνη για την στάση της στο ζήτημα αυτό.


Η ιστορική προδοσία στο θέμα των λοιπών θρησκειών και οργανώσεων στην Ελλάδα. Με το Λοβέρδειο έσχατο αποκύημα της πιο ανθελληνικής και αντίχριστης φαντασίας για τις θρησκευτικές οργανώσεις στην Ελλάδα. Συνετάχθη εψηφίσθη και πλασσάρεται σαν ομόφωνα αποδεκτό, “εν κρυπτώ και παραβύστω”. 


Όλα τούτα δεν αγγίζουν την Ιεραρχία, δεν είπε τίποτα τέσσερα χρόνια τώρα και σήμερα κωφεύει επίσης. Συνάζονται με σπουδή, σκέφτονται, συσκέφτονται και με ύφος πεισπούδαστο αποφαίνονται: “ Μηδέν από μηδέν μηδέν”.   


Δημοσιεύουμε το άρθρο του κ. Παπαθανασόπουλου με την δέσμευση πως με τη δική σας στήριξη και συμμετοχή θα συνεχίσουμε να παρουσιάζουμε και να αναλύουμε θέματα για την Ορθοδοξία και την Πατρίδα που όλοι πρέπει να γνωρίζουν.

Ιεραρχία 2014: Μία από  τα ίδια…


Γράφει ο  Γιώργος  Ν. Παπαθανασόπουλος

        Μια από τα ίδια είναι η Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, της οποίας οι εργασίες άρχισαν χθες. Τον χαρακτήρα της δείχνει βεβαίως η εναρκτήρια ομιλία του Προέδρου της, Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου και το Δελτίο Τύπου της πρώτης ημέρας των εργασιών της. Η  εισήγησή του Αρχιεπισκόπου ήταν βραχύτερη των προηγουμένων ετών και κατ’ αυτήν οι σύνεδροι άκουσαν κυρίως τί η Πολιτεία ρύθμισε για την Εκκλησία, κάτι που θα έπρεπε να είχε κάνει η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της… Δεν ελέχθη οτιδήποτε  για το ποιο ήταν κατά το διαρρεύσαν έτος, από την προηγούμενη τακτική σύγκλησή της, το ποιμαντικό, ιεραποστολικό και πνευματικό έργο της ίδιας της Εκκλησίας.
Για έβδομη φορά οι Συνοδικοί Αρχιερείς άκουσαν το «τι θα έπρεπε να γίνει» και ότι τα θέματα που θέτουν κατά καιρούς Αρχιερείς « χρήζουν μελέτης και επεξεργασίας»…. Μετά τις τόσες φορές που οι Αρχιερείς έχουν ακούσει «το δέον» και διαπιστώνουν ότι  αυτό δεν υλοποιείται,  πρέπει να έχουν περισσή εγκαρτέρηση για να μην έχουν απογοητευθεί…  
        Ο Αρχιεπίσκοπος έθεσε για μιαν ακόμη φορά το θέμα της εκλογής των Αρχιερέων. Είπε: «Περί του ζητήματος της επανεξετάσεως του τρόπου εκλογής των Αρχιερέων, για το πώς πρέπει κάποιος να οδηγείται στην διαποίμανση μιας Ιεράς Μητροπόλεως, έχω τοποθετηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν (sic). Δεν αποτελεί όμως αποκλειστικά δική μου ευθύνη να προβώ αυτή τη στιγμή σε αλλαγές ούτε αισθάνομαι έτοιμος να διατυπώσω προτάσεις. Απαιτείται να πηγάσει από όλους μας η τάση για αναθεωρήσεις στο συγκεκριμένο θέμα. Φρονώ ότι ίσως χρειαστεί να αφιερώσουμε μίαν ολόκληρη Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας προς συζήτηση. Προς στιγμήν αυτό που εμείς διατρανώνουμε και πιστεύουμε είναι πως ό,τι πραγματοποιείται στην Εκκλησία συντελείται με τη Χάρη του Θεού».
        Πέρυσι, στις 15 Οκτωβρίου 2013, για το ίδιο ζήτημα, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος είχε πει στην Ιεραρχία: « Πιστεύω ότι είναι η ώρα να επανεξετάσουμε το ζήτημα της εκλογής των Αρχιερέων. Ίσως χρειάζεται να αυξήσουμε τα κριτήρια εγγραφής στον κατάλογο των προς αρχιερατεία εκλογίμων. Ίσως πρέπει να επικαιροποιήσουμε τον ήδη υπάρχοντα κατάλογο. Σε κάθε όμως περίπτωση, απαιτείται να αναθέσουμε σε μιαν επιτροπή Αρχιερέων τη μελέτη και εισήγηση επί του θέματος». Φέτος δεν εξήγησε γιατί δεν υλοποιήθηκε η ανάθεση σε Επιτροπή του ζητήματος και λησμόνησε τα όσα είχε πει πέρυσι, για τα κριτήρια εγγραφής στον κατάλογο….
Ως προς την ουσία της εκλογής των Αρχιερέων, σημειώνεται ότι παλαιότερα, ως Μητροπολίτης Θηβών, ο Αρχιεπίσκοπος με επιστολή του προς τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο τον είχε καταστήσει προσωπικά υπόλογο για τον τρόπο εκλογής των αρχιερέων και είχε καταθέσει μάλιστα ανεδαφική μεν αλλά πρόταση περί αλλαγής του συστήματος εκλογής, με μόνη απόφαση της Ιεραρχίας… Ως προς το σημείο ότι όλα όσα πράττουν οι αρχιερείς συντελούνται με τη Χάρη του Θεού, ο ίδιος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ορθοδοξία» ( αριθμ. φύλλου 2,σελ. 20) είχε τονίσει, σε σχέση με το σύστημα εκλογής των αρχιερέων, που διατηρείται μετά από επτά χρόνια αρχιεπισκοπίας του:
«Η εκλογή του επισκόπου κατάντησε θέμα επιτυχίας της πλειοψηφίας, δηλαδή ομάδας ή ομάδων για την προώθηση ατομικών στόχων, και όχι  θέμα διακονίας του γεγονότος της Εκκλησίας...Τέτοιες επιλογές φυσικό είναι να οδηγούν στις ομαδοποιήσεις, να προωθούν τους ημετέρους, να συγκεντρώνουν τους επίδοξους διαδόχους στο κέντρο, στους διαδρόμους του Συνοδικού Μεγάρου, με συνέπεια να λησμονούνται οι ακρίτες, οι αξιόλογοι και σοβαροί κληρικοί που βρίσκονται μακριά από το κέντρο». Έως σήμερα έχουν εκλεγεί πολλοί εκ των «ημετέρων» του Αρχιεπισκόπου και επίκειται η εκλογή και του εκλεκτού του, Επισκόπου Διαυλείας κ. Γαβριήλ, στη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας… Είναι άγνωστο αν υπάρχει θεολόγος, ο οποίος μπορεί να επιχειρηματολογήσει ότι όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα είναι με τη Χάρη του Θεού…
Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Ιερώνυμος υπογράμμισε:
«Συνέπεια της  αλλοιώσεως του λειτουργήματος του Επισκόπου ήταν η εξυπηρέτηση και η διατήρηση της εξουσίας του Πρώτου. Έτσι, αυτό που τόσο εύστοχα, και συχνά ευθαρσώς, κηρύττουμε από τη θέση του Επισκόπου, την ελευθερία του κάθε προσώπου και εν προκειμένω του Επισκόπου, αυτό ακριβώς και παραβιάζουμε από τη θέση του Αρχιεπισκόπου...». Όμως σήμερα πολλοί Αρχιερείς περιμένουν την απόφασή του για να ψηφίσουν τον Αρχιερέα που προτείνει… Προ ολίγων μηνών είχαμε και την περίπτωση  αρχιερέως, ο οποίος στην ιερότατη ώρα της χειροτονίας του διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο ότι έχει πλέον «το εν λευκώ σύμψηφό του», χωρίς ο κ. Ιερώνυμος να τον ελέγξει για τον λόγο του που, κατά τα λεγόμενα του ιδίου του κ. Ιερωνύμου, τον καταργούσε όχι μόνο ως Επίσκοπο, αλλά και ως πρόσωπο…
Στο εκδοθέν Δελτίο Τύπου για την πρώτη ημέρα των εργασιών της τακτικής Συνόδου της Ιεραρχίας του 2014 και ως προς τα πεπραγμένα των Συνοδικών Επιτροπών σημειώνονται οι ακόλουθες τρεις  και κάτι γραμμές, προς ενημέρωση της κοινής γνώμης:
«Κατόπιν έγινε ενημέρωση του Σώματος της Ιεραρχίας για τα πεπραγμένα των Συνοδικών Επιτροπών της παρελθούσης Συνοδικής Περιόδου (Σεπτέμβριος 2013 έως Αύγουστος 2014) και ακολούθησε συζήτηση». Ήταν τόσο τεράστιο το έργο τους που δεν χωρούσε σε ένα δελτίο Τύπου, ή ήταν ελάχιστο, σε ορισμένες τουλάχιστον ΣΕ, που δεν θεωρήθηκε σωστό να εκτεθούν τα μέλη τους; Ουδείς γνωρίζει …Το βέβαιο είναι ότι λ.χ. δεν έγινε κάποιος απολογισμός επί των όσων πέρυσι εξέθεσαν οι Σεβ. Αρχιερείς επί των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η σύγχρονη οικογένεια, ούτε βεβαίως επί των όσων έχουν αποφασιστεί σε προηγούμενες Συνόδους της Ιεραρχίας. Στην Ελλάδα η Εκκλησία παρακολουθεί τις εξελίξεις, τις συζητεί, τις κρίνει, αλλά… προσαρμόζεται  στην πραγματικότητα.-

πηγή: katanixis
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε