Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Ο «ΣΕΡΒΟΣ ΠΑΡΙΟΣ» ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Στη Σαντορίνη έχει γυριστεί το Βίντεο κλιπ ενός τραγουδιού που αποτελεί αυτή τη στιγμή τη μεγαλύτερη επιτυχία στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Πρόκειται για το “Zar se nismo shvatili» 
( η μηχανική μετάφραση του Google το ποδίδει ως «καταλαβάινουμε») που περιέχεται στο δίσκο «Vatra i barut» (Φωτιά και Μπαρούτι). Ο τραγουδιστής του λέγεται Zdravko Colics και στη Σερβία θεωρείται μεγάλο όνομα, έχοντας μάλιστα (πριν από 40 χρόνια) εκπροσωπήσει την ενιαία τότε Γιουγκοσλαβία στη Γιουροβίζιον. » Η Σαντορίνη επιλέχθηκε» σύμφωνα με το διευθυντή φωτογραφίας Aleksandar Kerekes Keky » λόγω του κυρίαρχου λευκού της που συνδέεται με την αγνότητα, την απλότητα και την ειρήνη που βρίσκονται σε αντιδιαστολή με τα ηφαίστεια που βρίσκονται στο νησί και τα οποία υπενθυμίζουν το πάθος και τη συγκίνηση του ανέμου». Αυτό που έχει σημασία όμως είναι ότι το τραγούδι είναι μεγάλη επιτυχία σε χώρες που για περίπου δέκα χρόνια αλληλοσφάζονταν (Σερβία, Κροατία, Βοσνία) και είναι αρακηριστικό ότι το σχετικό δημοσίευμα αλιεύθηκε από την Κροατική εφημερίδα Drevnik.
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε