Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Ελλάδα-Ιρλανδία, συμμαχία. Γιατί χρεωκοπεί η Ιρλανδία λέτε;


Γράφει ο sg
Σήμερα αφιέρωσα αρκετό χρόνο για να διαβάσω τις ιντερνετικές εκδόσεις των εφημερίδων της Ιρλανδίας. Είναι απίστευτο το πόσες ομοιότητες υπάρχουν με όσα περάσαμε εμείς τους τελευταίους μήνες.

Με μία μόνο διαφορά: ότι το ΔΝΤ δεν πρόλαβε ακόμη να λαδώσει/αγοράσει/χρηματίσει κάποιο μεγάλο κανάλι της χώρας, οπότε οι δημοσιογράφοι, στο σύνολό τους είναι εχθρικοί απέναντι στο ΔΝΤ και ...
δεν συκοφαντούν πολιτικούς αντιπάλους (ακόμη, μέχρι να πέσουν τα πρώτα "πακέτα" από τη γνωστή πρεσβεία, οπότε θα ανακαλύψουν κι αυτοί, ότι για όλα φταίει ο .... Καραμανλής).
(διαβάστε και σχετικό άρθρο του Newsblog, εδώ>)
Ολα είναι όμοια: Τους ζητάνε να αυξήσουν τη φορολογία των επιχειρήσεων, για να μη χαθούν θέσεις εργασίας.
Η αντιπολίτευση προτείνει "There is a better way", ό,τι περίπου και η ΝΔ δηλαδή.

Όλα ίδια, μόνο που έμεινα με μια απορία:
Η Ιρλανδια, ψυχρό Βορειοευρωπαϊκό κράτος, από τα πλεόν σοβαρά. Στις εκθέσεις της "Διεθνούς Διαφάνειας", βρίσκεται πάντα στις πρώτες θέσεις των χωρών, που δεν έχουν διαφθορά.

Επομένως γιατί χρεοκώπησε; Γιατί βρίσκεται στην ίδια θέση με μας, με τα ίδια προβλήματα, μια χώρα που δεν μαστίζεται από τη διαφθορά, δεν έχει πολλούς δημοσίους υπαλλήλους, δεν έχει μεγάλο δημόσιο τομέα, δεν έχει υπέρογκες στρατιωτικές δαπάνες;

Δεν έχει δηλαδή τίποτε από όλα αυτά, που περιγράφονται ως αιτίες της ελληνικής κρίσης.

Μήπως, λοιπόν είναι ώρα να αρχίσετε να σκέφτεστε ότι όλα αυτά που ακούτε για τις αιτίες της ελληνικής κρίσης είναι παραμύθια της Χαλιμάς;
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε