Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

ΝΕΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΝΕΟΒΑΡΛΑΑΜΙΣΜΟΥ-ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑΙ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ ΚΑΜΒΥΣΗ


Γράφει ο Παναγιώτης Τελεβάντος

Μετά τον πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Πρεβέζης Αρχιμανδρίτη Θεοδόσιο Μαρτζούχο, ο οποίος πρωτοστατεί στην επιβολή της ασέβειας των κακόγουστων και γεμάτων από δογματικά λάθη λειτουργικών παραφράσεων του Μητροπολίτη Πρεβέζης, και άλλοι ιερομόναχοι έχουν πάρει τη σκυτάλη και ασχημονούν κατά τη Θεία Λειτουργία.

Ως να μην έφταναν οι εξωφρενικοί συγκρητισμοί και νεωτερισμοί του παπα-Κώστα Μπέη του καθαιρετέου ο οποίος ως γνωστόν ποτέ δεν θα έπρεπε να έχει χειροτονηθεί!

Ως να μην αρκούσαν οι βλασφημίες κατά των Ψαλμών του Δαβίδ και το κλίμα τρόμου που επέβαλε στη Μητρόπολη Πρεβέζης ο Πρωτοσύγκελλος Θεοδόσιος Μαρτζούχος!
Ηρωας του νέου Νεοβαρλααμικού σκανδάλου ο Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Καμβύσης οδηγός του Σεβασμιότατου Πρεβέζης και εκ των επιστηθίων του π. Θεοδόσιου Μαρτζούχου που έχει το γενικό πρόσταγμα της Νεοβαρλααμικής ασέβειας.

Θλιβόμαστε ειλικρινά για τις τελούμενες ασχημίες και παρακαλούμε όλους όσοι ενέχονται σε αυτής της μορφής τα παρατράγουδα να μετανοήσουν και να τερματίσουν πάραυτα και αμελλητί την εισαγωγή του Νεοβαρλααμισμού στην Εκκλησία.
Πέραν της εισαγωγής κακοδοξίας έχουμε τώρα και την απείθεια στις αποφάσεις της Συνόδου!
Και ως να μην έφταναν αυτά οι ιερομόναχοι της Μητροπόλεως Πρεβέζης εξάγουν την ασέβεια και την παρανομία σε άλλες Μητροπόλεις όπου πηγαίνουν για να καλύψουν εφημεριακά κενά.
Είναι φανερόν ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο! Ηλθε η ώρα ο Μακαριότατος να καλέσει το Σεβασμιότατο Πρεβέζης στη Σύνοδο για να δώσει εξηγήσεις για όσα ανεπίτρεπτα πραγματοποιούνται.
Δημοσιεύουμε στη συνέχεια το κείμενο της επιστολής φοιτητών των ΤΕΙ Αρτης για να ακούσουμε όλοι τη φωνή του πόνου των νέων μας για τις ασέβειες που πραγματοποιούνται.



ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Άρτα, 10/11/2010


Προς

τον ελλογιμώτατο κ.Προεδρο

και κ. κ. Καθηγητες TEI Αρτας



Θέμα: Επείγουσα ειδοποίηση όλων των αρμοδίων φορέων του ΤΕΙ για την αντισυνοδική και παράνομη τέλεση ακολουθιών στον Ναό του ΤΕΙ Άρτας:


Αξιότιμοι κύριοι καθηγητές, εφιστούμε την προσοχή σας και σας ειδοποιούμε να σπεύσετε επειγόντως για λήψη άμεσων μέτρων εναντίον της τέλεσης αντισυνοδικών ακολουθιών από τον Αρχιμανδρίτη κ. Αγαθάγγελο Καμβύση, (κληρικό της Ι. Μ. Νικοπόλεως και μοναχό της Ι. Μ. Προφήτου Ηλία Φλαμπούρων Πρεβέζης) για τον εξής σοβαροτατο λόγο:


Ο εν λόγω Ιερομόναχος συνεχίζει να τελεί την Θ. Λειτουργία σε παράνομη μορφή - τελεί παράφραση στη δημοτική γλώσσα μια δικής του εμπνεύσεως παραποιημένη Θ. Λειτουργία, την οποία η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος κατεδίκασε με το ανακοινωθέν της στις 14/4/2010 και διέταξε να σταματήσει αμέσως κάθε τέλεση Λειτουργίας αντίθετα με την παραδεδομένη Θ. Λειτουργία που τελεί η Ορθόδοξη Εκκλησία. Παρατίθεται αυτούσιο το επίσημο ανακοινωθεν της Συνοδου:


«Δεύτερη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Απρίλιο

Συνήλθε σήμερα Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010, στη δεύτερη Συνεδρία Της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πασης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.


Κατά την σημερινή Συνεδρία: Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.


Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, ύστερα από διάφορα κείμενα που κατατέθηκαν στην Ιερά Σύνοδο για την μετάφραση των λειτουργικών κειμένων, άκουσε την εισήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα, που του είχε ανατεθεί από προηγούμενη Συνεδρία, και εν συνεχεία δέχθηκε διευκρινήσεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Μελετίου για το θέμα αυτό από την πρακτική που γίνεται στην Ιερά Μητρόπολή του.


Ακολούθως έγινε ευρύτατη συζήτηση, κατά την οποία, λόγω της σοβαρότητος του θέματος, τοποθετήθηκαν όλοι οι Αρχιερείς, οι οποίοι εξέφρασαν τις απόψεις τους μέσα από την θεολογική τους γνώση και την ποιμαντική τους αγωνία. Το θέμα αποδεσμεύθηκε από την πρακτική που τηρείται στην Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης και αντιμετωπίσθηκε γενικά, από πλευράς θεολογικής, λειτουργικής και ποιμαντικής.

Κοινό σημείο των συζητήσεων ήταν ότι η Ορθόδοξη Λατρεία και δη η θεία Λειτουργία είναι ένας μεγάλος λειτουργικός πλούτος, τον οποίο μας παρέδωσαν οι Άγιοι Πατέρες και όλη η διαχρονική παράδοση, όπως θαυμάζεται από τους ετεροδόξους, σε συνδυασμό με την ποιμαντική προσπάθεια μυήσεως των πιστών στα γινόμενα και τελούμενα της Θείας Λατρείας.

Μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων η Διαρκής Ιερά Σύνοδος κατέληξε στα εξής:

Η Λατρεία της Εκκλησίας και μάλιστα η θεία Λειτουργία, αποτελούν το κέντρο της Εκκλησιαστικής ζωής, την καρδιά της Εκκλησίας, γι' αυτό και κάθε προσέγγιση σε αυτήν πρέπει να γίνεται με βαθύτατο σεβασμό. Δεν πρόκειται μόνο για μία λογική κατανόηση, αλλά για μύηση στο «πνεύμα» της, για ένωση των Χριστιανών με τον Χριστό. Γι' αυτό η Διαρκής Ιερά Σύνοδος εμμένει στην παράδοση του γλωσσικού ιδιώματος του παραδεδομένου τρόπου τελέσεως της θείας Λειτουργίας και των Ιερών Μυστηρίων. Οιαδήποτε μετάφραση λειτουργικών κειμένων μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην ενότητα της Εκκλησίας.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου», http://www.ecclesia.gr/greek/holysynod/holysynod.asp?id=1187&what_sub=d_typou (επίσημη ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος).


Μπορείτε να την επαληθεύσετε και από την εξής δήλωση του αρχιεπισκόπου, ότι η τέλεση τέτοιας λειτουργίας και όχι της κανονικής «πρέπει αυτήν την στιγμή να ανασταλεί»,

(http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4789:o-q-q&catid=13)


Σας παρακαλούμε να διαφυλάξετε την πνευματική ακεραιότητα των φοιτητών σας οι οποίοι κινδυνεύουν από τις καινοτομίες του εν λόγω αρχιμανδρίτη, τον οποίο πρέπει να απομακρύνετε αμέσως και να του απαγορέυσετε την οποιαδήποτε τέλεση ακολουθιών στο Ναό εντός του συγκροτήματος ΤΕΙ Αρτας, ειδοποιώντας παράλληλα τους φοιτητές του ΤΕΙ και τους γονείς τους.

Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε