Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013

Η ... ανώνυμη ταβέρνα της Κρήτης & η καντίνα της Σαντορίνης που ...μάγεψαν τον Guardian!

Στο διαγωνισμό του Guardian (δείτε εδώ) για το καλύτερο καφέ δίπλα σε παραλία φιγουράρουν δύο ελληνικά, ένα στην Κρήτη κι ένα στην Σαντορίνη. Οι αναγνώστες ψηφίζουν, οι αναγνώστες γράφουν και στην προκειμένη φαίνονται ενθουσιασμένοι.

Μια ταβέρνα χωρίς όνομα στην παραλία Μαρμαρά στο Λουτρό της νοτιοδυτικής Κρήτης είναι εκ των ...νικητών. «Μια εκπληκτική μικρή ταβέρνα, ένα υπέροχο μέρος για μεζέδες, σουβλάκι, φρέσκο ψάρι, ρετσίνα ή ρακή», γράφει ο αναγνώστης και συνεχίζει: «Δεν είμαι σίγουρος ότι έχει όνομα, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει. Είναι η μοναδική σ' αυτή την υπέροχη παραλία».
Ακολουθεί παραλήρημα άλλου αναγνώστη για μια καντίνα στο τέλος της παραλίας Καμάρι στη Σαντορίνη. Με τίτλο «Το καλύτερο beach cafe στην Ευρώπη», ο μαγεμένος από την Σαντορίνη αναγνώστης εκθειάζει τον φραπέ (!), το ευγενέστατο και φιλικό προσωπικό, τη μουσική.
Και φυσικά, γράφει: «Εκεί μπορείς να μείνεις από την ανατολή μέχρι και τη δύση του ήλιου. Θα ήταν παράλογο να μην αγαπήσει κανείς αυτό το μέρος».
Αλλες προτιμήσεις για ευρωπαϊκά beach cafe είναι κάπου στην Κορνουάλη, στο Αμάλφι, στην Φορμεντέρα, στην Αντίμπ, στην Κροατία
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε