Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Κάππαρη γιαχνί



Από τον σεφ του εστιατορίου Hytra Νίκο  Καραθάνο


Για 4 άτομα
Υλικά
350 γρ. καππαρόκουμπα • 350 γρ. φύλλα κάππαρης • 350 γρ. αγγουράκια κάππαρης, σε ροδέλες • 1 ποτήρι έ.π. ελαιόλαδο • 3 κρεμμύδια, σε φέτες • 1 σκελίδα σκόρδου • 200 γρ. σπιτικός πελτές ντομάτας (ή 1 κιλό ώριμες ντομάτες, σφιχτές, ψιλοκομμένες)
• αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Αν η κάππαρη είναι φρέσκια, πριν από το μαγείρεμα τη ζεματίζουμε 5 λεπτά σε νερό που βράζει για να ξεπικρίσει. Αν είναι τουρσί, πρώτα την ξαρμυρίζουμε για 1 ώρα σε άφθονο κρύο νερό, αλλάζοντάς το 2-3 φορές.
Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι με το σκόρδο στο ελαιόλαδο, μέχρι να γίνουν διάφανα, να μαλακώσουν και να γυαλίσουν, αλλά να μην αλλάξουν χρώμα (περίπου 10-15 λεπτά). Προσθέτουμε την κάππαρη και τον πελτέ, ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε με προσοχή. Προσθέτουμε λίγο νερό και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά ακόμη.

Πρόταση σερβιρίσματος
Η κάππαρη γιαχνί ταιριάζει πολύ με ψάρι ως συνοδευτικό, αλλά μπορούμε επίσης να φιλετάρουμε μικρά ψαράκια και να τα προσθέσουμε τα τελευταία 5 λεπτά στην κατσαρόλα.
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε