Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Στην Αγία Μαρκέλλα στα Καμπιά

Σε ένα από τα όμορφα παραδοσιακά πανηγύρια , με μεγάλη συμμετοχή συμπατριωτών μας από όλο το νησί έχει μετατραπεί η γιορτή της Αγίας Μαρκέλλας στην ομώνυμο εξωκλήσι της οικογένειας του Φάνη Αρβανίτη στα Καμπιά. Παρά το γεγονός ότι ο δρόμος παραμένει λίγο δύσκολος ( είναι ένας από τους λίγους εναπομείναντες χωματόδρομους στο νησί) ο επισκέπτης αποζημιώνεται όταν φτάσει στην εκκλησιά τόσο από το πανέμορφο τοπίο όσο και από την ζεστασιά της οικογένειας Αρβανίτη που κάθε χρόνο τόσο ανήμερα και την ημέρα της γιορτής πραγματοποιεί ένα ανεπανάληπτο πανηγύρι. Χθες Κυριακή 21 Ιουλίου μετά τον εσπερινό οι εκατοντάδες Θηραίοι απόλαυσαν παραδοσιακά εδέσματα, χειροκρότησαν τα χορευτικά του Συλλόγου Ακρωτηριανών και χόρεψαν με την παραδοσιακή τσαμπούνα του νεαρού Αρβανίτη αλλά και υπό τους ήχους των φαρισαίων. Η φεγγαράδα σε συνδυασμό με το κέφι και την ομορφιά της περιοχής φαίνεται πως λειτουργούν σαν μαγνήτης για πολλούς από μας που θέλουμε μερικές φορές να αποδράσουμε από την πολύβουη τουριστική Σαντορίνη και να θυμηθούμε τα παλιά. Η τοπική τηλεόραση έχει καταγράψει το πανηγύρι και θα το μεταδώσει για να το χαρούν όσοι δεν κατάφεραν να πάνε εκεί. Θερμά συγχαρητήρια στο φίλο Φάνη Αρβανίτη. Νάναι καλά να μας υποδέχεται κάθε χρόνο σ αυτό το όμορφο μέρος του νησιού μας.
πηγή:Νέα της Σαντορίνης
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε