Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΜΑΖΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ: ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΟΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΜΕΣΩ "ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ"!

Διαβάστε - διαδώστε παντού το ακόλουθο αποκαλυπτικό άρθρο από το "Παρόν" της 4ης Νοεμβρίου. Είναι σημαντικό να γνωρίζει κάθε τηλεθεατής και τηλεθεάτρια των βρωμερών τουρκοσειρών πως δεν βλέπουν απλά ένα "σήριαλ", αλλά γίνονται ΘΥΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ, που θα ζήλευαν και οι καλύτερες μυστικές υπηρεσίες (ή μήπως εκείνες τους τις...δίδαξαν;!):
Παρασκευή βράδυ και έπιασα τον εαυτό μου καθώς παρακολουθούσε τον «Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή» να συμπονώ τις σουλτάνες στο χαρέμι, τις οποίες θα έκαιγαν σαν λαμπάδα μέσα στο παλάτι, ενώ ευχόμουν ο Σουλεϊμάν να τρέξει όσο πιο γρήγορα μπορεί με το άλογό του από την Ανδριανούπολη που βρισκόταν για κυνήγι για να σώσει τα τέσσερα μωρά του αλλά και την αγαπημένη του Χουρέμ.

Σε κλάσμα δευτερολέπτου συνειδητοποίησα τι είχε καταφέρει πάνω στο συναίσθημά μου η κατά τα άλλα χλιδάτη σαπουνόπερα του χαρεμιού. Να ταυτιστώ με τον ήρωα, να συμπάσχω με τη μητέρα του, να καρδιοχτυπώ που η αδερφή του πνίγηκε από τους καπνούς και έπεσε στα σκαλιά ενώ ήταν έγκυος…

Οι «κακοί» και «αιμοβόροι» Γενίτσαροι θα έσφαζαν τους «καλούς» πασάδες και τους «ειρηνικούς» και «δίκαιους» αγάδες. Μα, έχουμε τρελαθεί τελείως σκέφτηκα; Το συναίσθημα που μου έβγαλε το επεισόδιο, λόγω της αυτόματης κριτικής σκέψης, δεν κράτησε για πολύ. Γιατί η ιστορία που γνωρίζεις από τα σχολικά σου χρόνια έρχεται και σε χτυπάει σαν χαστούκι και σου λέει «ξύπνα, ο κακός για τους Έλληνες, ο δυνάστης, ήταν ο Σουλεϊμάν και όχι οι Γενίτσαροι»... Οι Γενίτσαροι ήταν τάγμα μισθοφόρων, παιδιά που είχαν παρθεί βίαια από την αγκαλιά της Ελληνίδας μάνας τους και μεγάλωσαν μέσα σε στρατιωτική σχολή για να υπηρετούν τον Σουλεϊμάν και να τον ακολουθούν σε κάθε πολεμική εκστρατεία του.


Καθόλου αθώα δεν είναι η τουρκική σειρά «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής», ίσα ίσα, που ως ιστορική σειρά περνά τα μηνύματά της, τα οποία αν τα βλέπει ένα παιδί του Δημοτικού θα βγάλει άλλα συμπεράσματα πολύ επικίνδυνα για την εθνική του ταυτότητα και μνήμη.


Η σειρά δεν έχει να κάνει μόνο με τις καυτές ερωτικές νύχτες του Σουλεϊμάν και τα... χαλβέτ. Έχει να κάνει με τις κατακτήσεις του σουλτάνου, τις βιαιοπραγίες της οθωμανικής αυτοκρατορίας και τους αποκεφαλισμούς στους άπιστους.


Η αθώα τηλεθέαση μιας ιστορικής σειράς, που μας έρχεται με αγάπη από τους γείτονες, δεν είναι τόσο αθώα, αλλά υπηρετεί το δόγμα του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας περί ήπιας διπλωματίας -μην πούμε καλύτερα τουρκικής προπαγάνδας μέσω των σίριαλ.


Ο ΑΝΤ-1 πρέπει να σκεφτεί πολύ καλά τι κάνει προβάλλοντας αυτήν τη σειρά και τι ζημιά προκαλεί στο εθνικό μας φρόνημα. Το άλλοθι μιας χλιδάτης σειράς σε καιρούς κρίσης δεν πείθει κανέναν πια… Και το κέρδος δεν πρέπει να μπαίνει μπροστά στην πατρίδα. Δεν μπορεί μια σειρά να ξεκινά με την κατάκτηση της Ρόδου από τον Σουλεϊμάν, την οποία και κατέκτησε από τους Ιππότες μετά από προδοσία εκ των έσω, ενώ δεν κατάφερε πολεμικά να την κερδίσει και γι' αυτό αποκεφάλισε τον στρατηγό του θυμωμένος από τις συνεχείς αποτυχίες. Αλλά η πνευματική μας αλλοτρίωση και η πολιτιστική χρεοκοπία έχουν επέλθει χρόνια πριν από τα τούρκικα σίριαλ. Εδώ και χρόνια προβάλλονται ελληνικές σειρές που μοιάζουν να απευθύνονται σε αγράμματους, ανεγκέφαλους, ανθρώπους με υστερικές γυναίκες, καρικατούρες γκέι και δράματα για λαϊφ-στιλάτους γιάπηδες. Το τούρκικο που μας κάθισε στον σβέρκο ήταν απλά το κερασάκι στην τούρτα! Καλά να πάθουμε!


Η ογκώδης άγνοια της ιστορίας μας θα μας φέρει σε μεγάλες περιπέτειες! 


πηγή: hellas-orthodoxy
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε