Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Διανομή τροφίμων σε κατοίκους νησιών

Κλιμάκιο του φιλανθρωπικού οργανισμού Αποστολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα παρέδωσε σήμερα το πρωί 80 δέματα αγάπης με τρόφιμα στερεάς τροφής στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας Αμοργού και Νήσων παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θήρας κ. Επιφανίου. Σκοπός της Αποστολής η ενίσχυση εμπερίστατων συνανθρώπων μας στα νησιά της Μητροπόλεως την Ηρακλειά και τη Δονούσα που πλήττονται από την κρίση και αντιμετωπίζουν λόγω της οικονομικής κρίσης σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Θα ακολουθήσουν εμβολιασμοί σε παιδιά στο Κέντρο Υγείας Θήρας από την Αποστολή και τον ΙΣΑ ενώ αργά το απόγευμα οι παιδικοί εμβολιασμοί στη Θηρασιά.

Ο Μητροπολίτης Θήρας κ. Επιφάνιος εξήρε την Αποστολή για τη βοήθεια και τη στήριξη της αλλά και την συμπαράσταση της στα παιδιά ανασφάλιστων οικογενειών. «Πολλοί, είπε ο Μητροπολίτης Θήρας, θεωρούν ότι η κρίση δεν ακουμπά τους νησιώτες κάνουν λάθος. Ο τουρισμός στον τόπο μας δημιουργεί κοινωνικά άκρα τους πολύ πλούσιους και τους πολύ φτωχούς.

Υπάρχουν νησιά όπως Ηρακλειά, η Δονούσα που κάτοικοι τους αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης σε αυτούς αλλά και σε πολλούς άλλους η βοήθεια της Αποστολής αποτελεί μια μεγάλη ανάσα στον ανηφορικό δρόμο που δια βαίνουν. Η Εκκλησία μας , ο Αρχιεπίσκοπος θα στέκονται δίπλα τους».

Ο κ. Δήμτσας αναφέρθηκε στα διαπιστωμένα προβλήματα που υπάρχουν σε όλη τη χώρα και στον στόχο της Αποστολής να ανακουφίσει τις οικογένειες και κυρίως να σταθεί δίπλα στη νέα γενιά της χώρας που δοκιμάζεται περισσότερο. Δεν εφησυχάζουμε, πρόσθεσε απευθυνόμενος στον κ. Επιφάνιο, θα μας βρίσκεται δίπλα σας ,κοντά σας οταν ζητάτε τη βοήθεια μας. Αυτός είναι ο ρόλος μας η υποχρέωση μας, πιστοί στις εντολές του Αρχιεπισκόπου μας.

Για τους εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας στη Σαντορίνη και στη Θηρασιά τόνισε: είμαστε με τον ΙΣΑ εδώ για να προσφέρουμε ότι καλύτερο μπορούμε για τα παιδιά μας. Η Εκκλησία μας δεν λογαριάζει χιλιομετρικές αποστάσεις και σύνορα προκειμένου να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να φροντίσει τα παιδιά της».
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε