Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

ΕΛΛΗΝΕΣ , ένας ΛΑΟΣ ΝΕΟΠΛΟΥΤΩΝ και τώρα …..ξεπεσμένων


Γράφει ο Βλάσης  Γωγούσης

Ξεχάσαμε τις παραδόσεις μας
Ξεχάσαμε τη γλώσσα μας
Ξεχάσαμε τη μουσική μας
Ξεμείναμε από αγωγή
Ξεβρακωθήκαμε ξαναφορώντας ……φράγκικα ( έτσι έλεγαν παληά τα κουστούμια όταν πρωτοφορέθηκαν κι‘ αντικατάστησαν τη….φουστανέλλα και τις …βράκες !!).
Με καταξεσχισμένα παντελόνια περπατούν οι….κορασίδες , και με… πολύχρωμες βερμούδες , οι χοντροτριχοπόδαροι ρωμηοί….( πως δεν τους άρπαξε ακόμα ο….μπόγιας Θεέ μου !!!).
Φοράν καπέλα «τζόκιν» στραβά η και ανάποδα ( ο γείσος προς τα πίσω) , αξύριστοι.... οι πιο πολλοί ( είναι της μόδας, λένε- πλυθείτε όμως κι‘ όλας ) , πουκάμισα ριγμένα απ` έξω σαν χαχόλοι !. Τακούνια οι γυναίκες 12ποντα ( τα πιο…κοντά ) σαν …ξυλοπόδαροι στα καρναβάλια . περπατάνε !
Θεέ μου πως κατάντησες τους…υπηκόους σου!!
Με σκουλαρίκια, τατουάζ- μικροί μεγάλοι, βραχιόλια οι νεαροί «μέχρι..…αγκώνος » και … τίγκα το…σωληνωτό με τον φραπέ, τσιγάρο Marlboro ή και στριφτό στο χέρι !.
Τά μίνι μέχρι το…βρακί ( πολύ μ‘ αρέσουν !) έξω οι κοιλιές , καμαρωτός ο…αφαλός προβάλει , και πίσω η….χαράδρα !

Και‘ από γλώσσα, πως τα πάμε ;, εδώ…γελάνε !!
Και να τα….κορακίστικα ( τα….greeklish λέω ) , να τα …λαζοαγγλικά , ( ωχ, θα τ‘ακούσω πάλι, η συμβία μου ……πόντια είναι ) , αλλά πώς να το κάνω ρε παιδιά ,όλο «μπρέΙκ» και «κούλ» και «κόνσεπτ» και….. « μπέστ-οφ» και … «λάϊφ στάϊλ» και «μίτινγκ» και δεν συμμαζεύεται ακούς !
Άσε που φύτρωσαν καινούργιες λέξεις και φράσεις μεγαλεία , θα σας θυμίσω μερικές :
« εν τάξει » ( και επί το…προοδευτικότερο « ‘ντάξει » !! ) , , «αν θέλετε », « να ολοκληρώσω » ( καλά κι‘ αυτός πόση ώρα θέλει να…ολοκληρώσει , την …άλλη δεν τη σκέφτεται !! ) , « την έκανα λαχείο» , «τα πήρα στο …κρανίο » κι‘ άλλες αμέτρητες …αηδίες !.
Το άλλο το ….γενικής χρήσεως , το 10 το καλό , τ‘ άφησα τελευταίο ( για τον τον…Μ@@@κα λέω , το κράτησα για να το βάλω σαν ….υπογραφή , στο τέλος !).
Και για να μη αδικώ τα πατριωτάκια, υπάρχουν λέξεις, υπάρχουν φράσεις που δεν τις ξεχνούν και καμαρώνουν :
« Ξέρεις ποιος είμαι γώ ρέεεεε;;;» το λέει ξεχνώντας την περιβόητη , την φράση Κατσιφάρα :
« Αν δεν υπήρχε ο Ανδρέας ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας μας δεν θα μας ήξερε !»
Θυμάμαι – με την ευκαιρία - πως σ‘ ένα έργο –σε μια απ‘ τις παλιές αθάνατες ελληνικές ταινίες , έλεγε ο Ρίζος ο κοντός στον Τζιβιλίκα τον ψηλό , «ξέρεις ποιος είμαι εγώ,ρε;;, εμένα η ….νοικοκυρά μου από τη….Μάνη είναι !!!.» 

πηγή:ταχαλία
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε