Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

"Αλλάξτε τουριστικό προφίλ και κερδίστε τουρίστες"

Γράφει η  Έφη Καραγεώργου 

Αυτό που θέλουν οι tour operators από την Ελλάδα είναι να αφήσει πίσω την τουριστική εικόνα του «Ζορμπά», να εκσυγχρονίσει λιμάνια και αεροδρόμια, να δώσει κίνητρα για να προσελκύσει τουρισμό «τρίτης ηλικίας» ή πιο απλά να προσαρμοστεί στις ανάγκες του σύγχρονου τουρίστα.

Αυτό υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Γιώργος Τσακίρης, με αφορμή το συνέδριο του ευρωπαϊκού ειδησεογραφικού οργανισμού FVW που έγινε στη Αθήνα, ενώ αυτές τις μέρες μεγάλοι tour operators της Ευρώπης και ειδικά από τη Γερμανία,  όπως και  δημοσιογράφοι, ξεναγούνται στους σημαντικότερους προορισμούς της χώρας.

Το συμπέρασμα, όπως λέει, είναι ένα: Η Ελλάδα εξακολουθεί να παραμένει  εξαιρετικά φιλόξενος, ελκυστικός και ασφαλής προορισμός, όμως πρέπει να αφήσει  πίσω της το μοντέλο του Ζορμπά  και επαναπροσδιορίσει την εικόνα της.

Οι άνθρωποι που κινούν τα νήματα του παγκόσμιου τουρισμού και ανεβάζουν ή κατεβάζουν προορισμούς κάνουν ιδιαίτερα χρήσιμες επισημάνσεις, όπως αναφέρει ο κ. Τσακίρης και συγκεκριμένα:

Να είναι εύκολη η πρόσβαση σε όλους τους νησιωτικούς προορισμούς με πυκνά και σταθερά δρομολόγια. Σήμερα πολλά νησιά εξακολουθούν να έχουν καράβι μία ή δύο φορές τη βδομάδα.

Να βελτιωθούν οι υποδομές στα περιφερειακά αεροδρόμια και ειδικά στο αεροδρόμιο Ηρακλείου που είναι το δεύτερο σε αφίξεις, όμως πρώτο από πλευράς τουριστικής σημασίας.

Να στραφεί η χώρα στον τουρισμό «τρίτης ηλικίας», καθώς η συγκεκριμένη κατηγορία τουριστών ταξιδεύει περισσότερο.

Η Ελλάδα επιμένει να «πουλά» την πολιτιστική κληρονομιά της (Μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι κλπ) με τη λογική της δεκαετίας του 1960, που πλέον έχει ξεπεραστεί. Τα πολιτιστικά πλεονεκτήματα -συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής κουζίνας και διασκέδασης- θα πρέπει να αναδειχθούν και ταυτόχρονα να βελτιωθεί το service.

Και τέλος η Αθήνα θα πρέπει να αποκτήσει το δικό της τουριστικό στίγμα. Παρότι η πόλη έχει μεγάλες δυνατότητες, τα τελευταία χρόνια λόγω των απεργιών, διαδηλώσεων και επεισοδίων έχει θαμπώσει . Η Αθήνα λοιπόν θα πρέπει να έχει το δικό της masterplan για να κερδίσει τη θέση της ανάμεσα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Πηγή:capital
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε