Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Όταν η Κοινότητα Εμπορείου Θήρας αποκαλύπτεται….


Μέσα στην Κοινότητα του Εμπορείου βρίσκονται 17 φωτογραφίες..
Στις φωτογραφίες αυτές βρίσκονται αναρτημένα τόσο τα ονόματα όσο και τα παρατσούκλια των οικογενειών αυτών.  Όπως ξέρετε καλά, προσπαθούμε σαν ομάδα να βάλουμε όλα τα μέσα διάσωσης – διαχείρισης και προβολής της ιστορίας της Σαντορίνης. Ένα από αυτά είναι φυσικά και τα σχετικά με τα παρατσούκλια του νησιού. Τα παρατσούκλια, εντάσσονται σε εκείνο το πλαίσιο λαογραφικής – ιστορικής αποτύπωσης στο χώρο / αλλά και στο χρόνο. Πλείστα όσα τα προσωνύμια στο νησί. Τι θαρρείτε λοιπόν; Δεν μπορούμε να τα μαζέψουμε όλα;
Πάμε λοιπόν να μας ταξιδέψουν τα ονόματα των φωτογραφιών  στην Κοινότητα Εμπορείου για αρχή και να προβάλλουμε – τιμήσουμε μερικά από τα παρατσούκλια της περιοχής:
1.         Βιδιανός Ανδρέου Λειβαδάρος ( Βαμβακίας)
2.         Σπυρίδων Ανδρέου Λειβαδάρος ( Βαμβακίας)
3.         Γάσπαρης Ιακώβου Κατσίπης ( Μπρουζός)
4.         Δημήτριος Ανδρέου Βάλβης ( Λυχνιστής)
5.         Σταύρος Νικολάου Πρέκας ( Σπυριδιάς)
6.         Φίλιππος Ελευθερίου Καραμολέγκος ( Κατσιβέλης)
7.         Ιωάννης Νικολάου Δρακουτός ( Σγουμπή)
8.         Ιωάννης Αποστόλου Γαβαλάς ( Κολιβάκης)
9.         Λάζαρος Ζ.Δρόσος ( Απιάνος)
10.     Λουκάς Κωνσταντίνου Δρόσος ( Πετρινόλιας)
11.     Νικόλαος Ιωάννου Σιγάλας ( Γαμβρός Δράκου)
12.     Γεώργιος Παναγή Δαρζέντα ( Κοπανου)
13.     Πέτρος Αντωνίου Δρόσος ( Μελάς)
14.     Αγγελέτος Ιωάννου Βάλβης ( Σελεμεντές)
15.     Ιωάννης Πέτρου Βάλβης ( του Πετρου Σπανου)
16.     Αντώνιος Κωνσταντίνου Δρόσος ( Πουλάδης)
17.     Χαράλαμπος Μιχαήλ Βάλβης ( Κάκος)
Μερικές μικρές παρατηρήσεις: α) στη συγκεκριμένη περίπτωση αναφερόμαστε κατά το πλείστον σε αντρικά παρατσούκλια , πλην των δύο πρώτων που απότι πιθανολογώ  φαίνεται  ότι προσδιορίζονται από πλευράς μητέρας. Β) κάποια αφορούν και ιδιότητα – όπως είναι φυσικό, ενώ γ) αν διακρίνω καλά τουλάχιστον ένα αφορά περιοχή προέλευσης (Μπρουζός – Προύζος – Δωδεκάνησα)  Τα παρατσούκλια μας τα έστειλε ο Κωνσταντίνος Δρόσος ( του Μαρκεζίνη) και τον ευχαριστούμε θερμά 

πηγή:Καλλ-ιστορώντας
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε