Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012

ο εορτασμός της 19ης Μαΐου στην Σαντορίνη

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου της Σαντορίνης,
Όπως είναι γνωστό, η 19η Μαΐου, έχει καθιερωθεί ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου.
Ο φετινός εορτασμός, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών θα γίνει στις 20  Μαΐου 2012 ημέρα Κυριακή.
Ο εορτασμός σκοπό έχει να τονίσει ιδιαίτερα και να υπενθυμίσει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική κατοχή, που διήρκεσαν από το 1916 έως και το 1923 και είχαν σαν αποτέλεσμα να μετατρέψουν το λαό των Ποντίων σε ένα λαό προσφύγων και διασποράς.
Ο φετινός Εορτασμός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την τέλεση επίσημης δοξολογίας την Κυριακή 20η Μαΐου 2012 και ώρα 10:00 π.μ στο Μητροπολιτικό Ναό Θήρας.
Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο, που βρίσκεται στην πλατεία δίπλα στο Λιμεναρχείο Θήρας, ενώ θα ακολουθήσει κατάθεση στεφανιών από τις Αρχές του τόπου.
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε