Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

«FOLK MUSIC PROJECT-FINAL CONCERT»


Γράφει η Δέσποινα
Τις καλύτερες εντυπώσεις δημιούργησε και .. άφησε η συναυλία «FOLK MUSIC PROJECT-FINAL CONCERT» που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 7 Απριλίου στο Οινοποιείο Μπουτάρη στο Μεγαλοχώρι της Σαντορίνης. Οι μουσικοί που συμμετείχαν απο 4 χώρες παρουσίασαν παραδοσιακές μουσικές και τραγούδια των χωρών τους, διασκευασμένα και αποδοσμένα με σημερινό τρόπο με την υποστήριξη σύγχρονων τεχνικών μέσων. Κατα την διάρκεια της συναυλίας διάρκειας μίας ώρας παρουσιάστηκαν παραδοσιακά ελληνικά, ιταλικά, εσθονικά και νορβιγικά τραγούδια και μουσικές ερμηνευμένα απο όλους τους μουσικούς απο τις χώρες που συμμετείχαν.
Η συναυλία ήταν το τελικό αποτέλεσμα της όλης δουλειάς, των μουσικών ερευνών και των ηχογραφήσεων που πραγματοποιήθηκαν τα δύο προηγούμενα χρόνια σε όλες τις παραπάνω χώρες.
Την τεχνική υποστήριξη της συναυλίας είχε αναλάβει και έφερε εις πέρας με εξαιρετικό αποτέλεσμα η εταιρία pro - support με έδρα την Σαντορίνη, ενω οι ηχογραφήσεις των τραγουδιών και των μουσικών πραγματοποιήθηκαν το διάστημα 2 - 6 Απριλίου στο studio "Black Rock" στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης.

Οι όλες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος "FOLK MUSIC PROJECT" με στόχο την διάδοση της ευρωπαϊκής μουσικής παράδοσης, με την εφαρμογή της ιδέας να επικεντρώνεται κυρίως στους νέους μουσικούς και ερευνητές της παραδοσιακής μουσικής και στην προβολή του έργου τους.
Από τον Μάϊο του 2010 που ξεκίνησε το πρόγραμμα, η χώρα μας ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων και τώρα ως Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έλαβε μέρος σε όλες τις δραστηριότητες που διοργανώθηκαν από τις χώρες-εταίρους, κάθε φορά με τρείς έως τέσσερεις νέους μουσικούς από τις Κυκλάδες. Μουσικούς που είτε ασχολούνται ερασιτεχνικά με κάποιο - κατά κύριο λόγο πνευστό - παραδοσιακό όργανο είτε βιοπορίζονται από αυτό. Το υψηλό επίπεδο κατάρτισης των μουσικών μας εναρμονίζεται απόλυτα με τις απαιτήσεις του προγράμματος.

Οι νέοι πήραν μέρος σε μουσικά εργαστήρια που υλοποιήθηκαν στις χώρες Ιταλία, Νορβηγία και Εσθονία. Συνεργάστηκαν με τους μουσικούς των χωρών αυτών και ανακάλυψαν μέσα από την κοινή τους αγάπη για την παραδοσιακή μουσική, νέους δρόμους προσέγγισής της, ενώνοντας διαφορετικές παραδόσεις και διαφορετικά ακούσματα, πάντα με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες τους.
Ηχογραφούσαν το μουσικό υλικό που προέκυπτε μετά τις πρόβες, με την καθοδήγηση και ενθάρρυνση ειδικού μουσικού-μουσικολόγου, ενω με το τέλος των εργαστηρίων, σε κάθε διοργανώτρια χώρα πραγματοποιήθηκαν αντίστοιχες συναυλίες.
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε