Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012

Ο ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ, ΟΙ ΝΑΖΙ ΚΑΙ ΟΙ "ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΙ"Γράφει ο  Παναγιώτης Τελεβάντος
Απορώ με την απορία του ιστολογίου Θρησκευτικά. Γράφει εν προκειμένω:
ΑΠΡΟΘΥΜΟΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΧΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ
Ο Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων της Κρήτης, μέλος και ο ίδιος της «Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων» που συνέταξε το νέο Πρόγραμμα Σπουδών για τα Θρησκευτικά Δημοτικού και Γυμνασίου δημοσίευσε «Παρατηρήσεις στη μέχρι σήμερα αρθρογραφία για το νέο ΠΣ στα Θρησκευτικά». Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Σύμβουλος αντί να απαντήσει επί της ουσίας της κριτικής που έχει ασκηθεί στο νέο Πρόγραμμα Σπουδών απαξιώνει και απορρίπτει την κριτική αυτή. Νομίζει ο ίδιος και οι ομόφρονές του ότι έτσι θα καταφέρει να επιβάλλει το νέο θρησκευτικό μάθημα της Νέας Εποχής και της πανθρησκειακής σύγχυσης που ετοίμασαν στα ελληνικά σχολεία.
Δεν θα του απαντήσουμε. Δεν αξίζει τον κόπο. Άλλωστε η φιλόξενη για εκείνον ιστοσελίδα ζητά...να λάβουμε «έγγραφη άδεια» για την «ολική ή έστω μερική αναδημοσίευσή ή καθοιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή» του άρθρου!!!
Είναι γνώρισμα των ανθρώπων που αυτοπροβάλλονται ως υπερασπιστές της «ανοιχτότητας» και του «διαλόγου» να αποκλείουν ανθρώπους, να θέτουν όρους και να ζητούν την επιβολή της δικής τους άποψης επί πάντων.
Δεν θα ασχοληθούμε μαζί τους. Ούτε όμως και θα τους αφήσουμε να αλωνίζουν ανενόχλητοι στον αγρό της ελληνικής παιδείας και της Εκκλησίας μας.”
Με συγχωρείτε καλοί φίλοι του ιστολογίου “Θρησκευτικά”!

Δηλαδή εσείς αναμένατε ότι οι “ΚΑΙΡΟΣκόποι” του κ. Γιαγκάζογλου θα ήταν πρόθυμοι να συζητήσουν;
Και τι να πουν δηλαδή;
Οτι αποφάσισαν να μιλούν στα παιδιά μας για τη Θεά Κάλι αντί για την Παναγία;
Οτι θέλουν να μιλούν για το "Ιερό Κοράνιο" αντί για την Αγία Γραφή και τους Αγίους Πατέρες;
Οτι μετατρέπουν - κατά σαφή αντίθεση του Συντάγματος - την ορθόδοξη κατήχηση του μαθήματος των θρησκευτικών σε πολιτική αγωγή, σε θρησκειολογία και κοινωνιολογία;
Οτι εμπεδώνουν στην πράξη τον “λαικό Οικουμενισμό”;
Οταν οι ναζί πήγαν στον Γκαίμπελς και του παραπονέθηκαν επειδή δεν ήταν πειστική η προπαγάνδα του μετά την κατάρρευση του Ανατολικού μετώπου, ο Γκαίμπελς τους απάντησε: "Δώστε μου νίκες να σας τις παρουσιάσω ως θρίαμβους". Αφού μόνον απανωτές συντριπτικές ήττες μου παρουσιάζετε δεν μπορώ να κάνω τίποτα.
Ετσι και οι “ΚΑΙΡΟΣκόποι”.
Τι να πουν δηλαδή;
Μήπως υπάρχουν επιχειρήματα γιατί τα Ελληνόπουλα δεν θα διδάσκονται την πίστη των πατέρων τους;
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε