Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

"ΛΥΠΗ" ΚΑΙ "ΑΓΝΟΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ π. ΕΦΡΑΙΜ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ, ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ!

Συνήλθε, σήμερον, 10 Ιανουαρίου 2012, υπό την προεδρείαν της Α.Θ.Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, η Αγία και Ιερά Σύνοδος εις τακτικήν συνεδρίαν αυτής, κατά την οποίαν, μεταξύ άλλων, συνεζήτησε και το ανακύψαν θέμα της προφυλακίσεως του Καθηγουμένου της Ι. Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ.

Επί του θέματος τούτου ανακοινούνται τα εξής:

1. Η Α.Θ.Παναγιότης και η περί Αυτήν Αγία και Ιερά Σύνοδος εκφράζουν την λύπην αυτών δια την ουτωσί διαμορφωθείσαν κατάστασιν ως προς την εν λόγω υπόθεσιν.

2. Το Οικουμενικόν Πατριαρχείον, κατά παγίαν τακτικήν αυτού, σεβόμενον την ανεξαρτησίαν της Δικαιοσύνης, αποφεύγει πάντοτε πάσαν ανάμειξιν εις εκκρεμούσας δικαστικάς υποθέσεις, δοθέντος, άλλωστε, ότι αγνοεί το περιεχόμενον της σχετικής δικογραφίας.

3. Το Οικουμενικόν Πατριαρχείον, εξ αφορμής γενομένων δηλώσεων εκ μέρους αδελφής Ορθοδόξου Εκκλησίας επί του ως άνω θέματος, υπενθυμίζει ότι το Άγιον Όρος, κανονικόν έδαφος αυτού, αποτελείται μέν από Ορθοδόξους μοναχούς διαφόρων εθνοτήτων, τούτο όμως ουδόλως προσδίδει εις αυτό πανορθόδοξον χαρακτήρα επιτρέποντα την οιασδήποτε μορφής επέμβασιν εις αυτό άλλων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών.

Εν τοις Πατριαρχείοις, τη 10η Ιανουαρίου 2012

Εκ της Αρχιγραμματείας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου
ΝΩΡΙΣ...ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ!

Με μια απαράδεκτη ανακοίνωση ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ, εκφράζουν αφενός τη "λύπη" τους για την προφυλάκιση του π. Εφραίμ, αφετέρου όμως λένε πως δεν ανακατεύονται περισσότερο λόγω...άγνοιας της δικογραφίας!!!

Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια, Παναγιώτατε...!

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά κατηγορεί το ρωσικό Πατριαρχείο για την δική του παρέμβαση ως "ανεπίτρεπτη"!

Γιατί ενοχληθήκατε; Μήπως επειδή οι Ρώσοι επέδειξαν καλύτερα αντανακλαστικά από εσάς; ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ;

Δηλαδή αν δεν πάρετε ΣΑΦΗ ΘΕΣΗ σε ένα θέμα που αφορά το Άγιον Όρος - που υπάγεται διοικητικά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο - για τι θα πάρετε;

Λυπούμαστε, Παναγιώτατε, αλλά η στάση σας θυμίζει αυτή του Ποντίου Πιλάτου, που ένιψε τας χείρας του, ενώ έβλεπε την αδικία σε βάρος του Χριστού!


πηγή:hellas-orthodoxy
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε