Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

Μια πανέμορφη Αρχαία επιτύμβια πλάκα ανακάλυψαν στην Περίσσα.


Μία ανάγλυφη πλάκα της Ρωμαϊκής εποχής ήρθε στο φως στη Θήρα κατά τη διάρκεια των εκσκαφικών εργασιών που γίνονται για το έργο της ύδρευσης και αποχέτευσης του οικισμού της Περίσσας. Στην πλάκα που έχει διαστάσεις 1,82 μ. μήκος, 0,91 μ. πλάτος και 0,15 μ. πάχος απεικονίζονται δύο ανδρικές μορφές σε ανάκλιντρο. Στη μία (την δεξιά) αποδίδεται ένα ώριμος άνδρας πάνω από τον οποίο υπάρχει η επιγραφή ΜΕΛΗΣ ενώ στην αριστερή μία νεαρή ανδρική μορφή που συνοδεύεται από την επιγραφή ΧΑΡΙΚΛΗΣ. Να σημειωθεί ότι η ευρύτερη περιοχή της Περίσσας παρουσιάζει ιδιαίτερο αρχαιολογικό ενδιαφέρον, ως εκ τούτου η 2η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων επέβλεπε τις εργασίες και έτσι η πλάκα ανασύρθηκε χωρίς προβλήματα. Ηδη μάλιστα έχει μεταφερθεί σε ασφαλή χώρο.


πηγή βίντεο:Νέα της Σαντορίνης
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε