Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Η διασπορά για τη σωτηρία της Ελλάδας ...

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ Η ΧΩΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΖΑΜΠΑ
Σε άρθρο του στην Huffington Post ο Gregory C. Pappas, εκδότης του περιοδικού Greek America Magazine και ιδρυτής του Greek America Foundation αναρωτιέται: ''Πώς είναι δυνατόν η πλουσιότερη και η πιο εξέχουσα ελληνική κοινότητα διασποράς....στον κόσμο να μην προσφέρει ένα ενιαίο σχέδιο για να βοηθήσει το λαό της στην Ελλάδα, ή για τη στήριξη εκείνων που έχουν αποφασίσει να μεταναστεύσουν (έστω και προσωρινά) στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια αυτής περίοδο κρίσης;''.

Στο κείμενό του αναφέρεται στη μεμονωμένη προσπάθεια της Εβραϊκής κοινότητας στην Αμερική, να βοηθήσει τα μέλη της Εβραϊκής στην Ελλάδα.

Και συνεχίζει : ''Η πρώτη εξήγηση είναι ότι πολλοί Ελληνο-Αμερικάνοι έχουν γυρίσει την πλάτη τους στην Ελλάδα. Έχουν απομακρυνθεί (γεννεαλογικά) από την Ελλάδα και δεν έχουν άμεση οικογενειακή σχέση με την «παλαιά χώρα." Ως αποτέλεσμα, έχουν δημιουργήσει τη δικιά τους «ελληνικο-αμερικανική» ταυτότητα και εθνικότητα που δεν έχουν άμεση σχέση με το πραγματικό έθνος της σύγχρονης Ελλάδας.

Και τονίζει ότι ένας ακόμα λόγος σημειώνεται στο άρθρο του Αλέξη Παπαχελά στην Καθημερινή με τίτλο ''Κερδίζοντας πίσω τη διασπορά'' και σχετίζεται με την ''αυξανόμενη πνευματική και διανοητική απόσταση μεταξύ των Ελλήνων στις δυο πλευρές του Ατλαντικού''.

Ο Gregory Pappas τονίζει την ανάγκη η ελληνοαμερικάνικη κοινότητα να βοηθήσει τους Έλληνες αυτές τις δύσκολες ώρες:

''Η Ελλάδα χρειάζεται την κοινότητα της διασποράς. Είναι καιρός να χρησιμοποιήσουμε ορισμένα από τα ελληνικά ιδεώδη της φιλανθρωπίας, της συμπόνιας και της φιλοξενίας που ορίζουν την ελληνικότητά μας, την οποία υιοθετούμε στις εκκλησίες, τις κοινότητες και τις οικογένειές μας, και να αρχίσουμε να κάνουμε τη διαφορά.''

Στο άρθρο του θυμίζει ότι και στο παρελθόν, σε δύσκολες εποχές όπως το '40, η ελληνοαμερικανική κοινότητα είχε βοηθήσει την Ελλάδα και καταλήγει:

''Η απόφασή μου για τη νέα χρονιά είναι να εργαστώ σκληρά για να προσπαθήσω να συνδέσω την ελληνική διασπορά της Βόρειας Αμερικής κοινότητα σε μια ενιαία, κοινή προσπάθεια, χωρίς ημερήσια διάταξη, εκτός από ένα πράγμα: να παρέχουμε υλικό, ανθρωπιστική και οικονομική βοήθεια στους Έλληνες που έχουν ανάγκη''

πηγή:trelokouneli
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε