Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Η επιστολή της επιτροπής για το Νοσοκομείο

neonosokomeio.jpgΑξιότιμε κ. Υπουργέ, Αξιότιμα μέλη του Δ.Σ του Α.Ε.Μ.Υ
Ύστερα από την μαζική συγκέντρωση των κατοίκων της Σαντορίνης, στις 18/12/2011, στον χώρο του πρόσφατα αποπερατωμένου Νοσοκομείου, εμείς που υπογράφουμε την παρούσα επιστολή, με την ιδιότητα των προταθέντων από αυτούς εκπροσώπων τους, σας αναφέρουμε τα παρακάτω:

Όπως σας είναι γνωστό, με την συμβολή της Εκκλησίας και του λαού της Σαντορίνης, σας δωρίσαμε οικόπεδο τριάντα στρεμμάτων, με την ρητή συμφωνία ότι θα ανεγερθεί Νοσοκομείο στο νησί, όπως αναφέρεται στο σχετικό συμβολαιογραφικό έγγραφο δωρεάς.

Το κτίριο ολοκληρώθηκε, εξοπλίστηκε και είναι έτοιμο να λειτουργήσει.


Απαίτηση του λαού της Σαντορίνης είναι η άμεση ολοκλήρωση του Οργανισμού λειτουργίας του, ως Νοσοκομείου και όχι ως Κέντρου Υγείας.


Την αναγκαιότητα λειτουργίας του Νοσοκομείου επιβάλλουν ενδεικτικά τα εξής:

- Σύμφωνα με τα επίσημα καταγεγραμμένα στοιχεία του έτους 2010, το Κέντρο Υγείας Θήρας κλήθηκε να αντιμετωπίσει πάνω από 58.000 περιστατικά και το 2011 ακόμα περισσότερα. Τριακόσια και πλέον περιστατικά ετησίως χρειάστηκαν αεροδιακομιδή. Οι χρήζοντες ιατρικής βοήθειας ήταν κάτοικοι της Σαντορίνης, κάτοικοι των γειτονικών νησιών και πολλοί επισκέπτες. Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, ο πληθυσμός του νησιού ανέρχεται σε δεκαπέντε χιλιάδες κατοίκους. Κατά την θερινή περίοδο το νησί μετατρέπεται καθημερινά σε μία πόλη των εκατό πενήντα χιλιάδων κατοίκων, λόγω των αφίξεων Ελλήνων και ξένων τουριστών. Σας είναι γνωστό ότι η Σαντορίνη είναι ένας από τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο και πρεσβευτής της χώρας μας ανά την Υφήλιο. Η παροχή ιατρικών υπηρεσιών προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Σαντορίνης αποτελεί βασικό δικαίωμα τους, μοχλό ανάπτυξης ενός τόπου και ένδειξη πολιτισμού, η δε εξασφάλιση της σωστής λειτουργίας των αναγκαίων υποδομών Υγείας αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας.

- Ο εθελοντισμός των Σαντορινιών ήταν, είναι και θα είναι δεδομένος. Η ύπαρξη υγειονομικού αεροσκάφους, πλωτού υγειονομικού σκάφους, η μαζική συμμετοχή των πολιτών σε κάθε κάλεσμα για αιμοδοσία, η ετήσια σημαντική χρηματοδότηση για τις υπηρεσίες Υγείας από το Ίδρυμα Λούλας και Ευαγγέλου Νομικού, τους λοιπούς φορείς και απλούς πολίτες και η δωρεά του οικοπέδου, όπου ανηγέρθη το Νοσοκομείο, αποτελούν μερικές τρανταχτές αποδείξεις της διάθεσης των Σαντορινιών για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Εύλογη λοιπόν η απαίτηση όλων των κατοίκων και των φίλων της Σαντορίνης να ανταποκριθεί η Πολιτεία στην υποχρέωσή της, ώστε το αποπερατωμένο και άρτια εξοπλισμένο Νοσοκομείο του νησιού να αποκτήσει τον αναγκαίο Οργανισμό Λειτουργίας, για να στελεχωθεί άμεσα και να λειτουργήσει, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Αυτονόητο είναι ότι το Νοσοκομείο της Σαντορίνης, του οποίου η κατασκευή και ο εξοπλισμός κόστισε περί τα δεκατέσσερα εκατομμύρια ευρώ (με χρηματοδότηση κατά 50% από Γ’ ΚΠΣ και κατά 50% από την Ελληνική Πολιτεία), δεν μπορεί να παραμένει κλειστό και άχρηστο, με κίνδυνο φθοράς των σύγχρονων ιατρικών εγκαταστάσεων και μηχανημάτων του. Αντίθετα επιβάλλεται η άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, αφού η υγεία αποτελεί υπέρτατο αγαθό, για να λειτουργήσει το Νοσοκομείο άμεσα, εξυπηρετώντας τους κατοίκους της Σαντορίνης και των γειτονικών νησιών καθώς και τους μελλοντικούς επισκέπτες.

Αναμένουμε άμεσα τις ενέργειές σας και σας προσκαλούμε στη Σαντορίνη για να ενημερώσετε τους κατοίκους, εγκαινιάζοντας ταυτόχρονα την λειτουργία του Νοσοκομείου.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ
Τηλ επικοινωνίας: Μ.Ρούσσος : 22860 22419 ,
Μ. Κανακάρης: 22860 25290,
Σ. Κίτσου : 6944512883
FAX: 2286024220
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε