Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Υπό προστασία Μήλος και Σαντορίνη

Δύο θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές στις Κυκλάδες, με σκοπό την ανάκαμψη της ιχθυοπανίδας...
σχεδιάζει σε συνεργασία με Γάλλους επιστήμονες και ντόπιους αλιείς η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Αντιπροσωπεία Κυκλαδιτών που συναντήθηκε με τον Πιερ-Ιβ Κουστό, γιο του μεγάλου ωκεανογράφου και εξερευνητή, υποστήριξε τη διενέργεια επιστημονικής έρευνας στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου της Μήλου, με προοπτική τη δημιουργία θαλάσσιας προστατευόμενης περιοχής. Σύμφωνα με τους Γάλλους εκπροσώπους, έχουν ήδη προηγηθεί συναντήσεις με εκπροσώπους των τοπικών φορέων και ειδικά των αλιέων του νησιού, οι οποίοι φαίνεται να βλέπουν θετικά τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Επιστημονικός συνεργάτης θα είναι το ΕΛΚΕΘΕ με εκπαίδευση επιστημόνων του και μεταφορά τεχνογνωσίας προς αυτούς που θα αφορά τις πρακτικές παρακολούθησης και συλλογής δεδομένων σχετικών με τη χλωρίδα και πανίδα σε τέτοιες περιοχές, σε προκαταρκτικό αλλά και σε μεταγενέστερο επίπεδο κατά τη φάση προστασίας και απαγόρευσης της αλιείας σε αυτήν.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο εκπρόσωπος του Εθνικού Φορέα Διαχείρισης των θαλάσσιων προστατευόμενων περιοχών της Γαλλίας, Φιλίπ Ρομπέρ, ο εκπρόσωπος της Δ/νσης Προστασίας και Ανάδειξης της Παράκτιας Βιοποικιλότητας -με διεθνή δράση ιδιαίτερα στη Μεσόγειο- Ροζέ Εστέβ και η Ελληνίδα επιστημονική συνεργάτης τους δρ Συλβέν Γιακουμή.

Σαντορίνη

Επίσης, πραγματοποιήθηκε ξεχωριστή συνάντηση με τον Πιερ-Ιβ Κουστό και τη δρα Συλβέν Γιακουμή, η οποία είχε αντικείμενο την υποστήριξη της πρότασης του κ. Κουστό (με την ιδιότητα του προέδρου της διεθνούς οργάνωσης που έχει ιδρύσει με τίτλο «Cousteau Divers») για τη δημιουργία θαλάσσιας προστατευόμενης περιοχής στη Σαντορίνη, και συγκεκριμένα στη περιοχή μεταξύ Περίσσας και Καμαρίου.
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε