Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Σε κάθε Σαντορινιό σπίτι υπάρχει πλέον και ένας εθελοντής αιμοδότης.



Γράφει ο Π.Μυτιληναίος

Η Τράπεζα Αίματος του νησιού μας αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλη την Ελλάδα καθώς η συμμετοχή και η αγάπη προς αυτή των Σαντορινιών δεν μπορεί να συγκριθεί. Αναμφίβολα αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όσους ξεκίνησαν την προσπάθεια και έβαλαν το νερό στο αυλάκι. Πρέπει το νησί να τους τιμά σε κάθε ευκαιρία. Σήμερα τα πράγματα έχουν γίνει για τους εθελοντές αιμοδότες εξαιρετικά απλά. Όταν μάθουν ότι στο νησί βρίσκεται κλιμάκιο αιμοδοσίας σπεύδουν αμέσως να δώσουν αίμα. Δεν χρειάζεται πλέον όπως στο παρελθόν ούτε πολλές κουβέντες ούτε πολλά σχόλια. Όλοι γνωρίζουν την σπουδαιότητα αυτής της προσφοράς και μάλιστα οι εθελοντές αιμοδότες
είναι εκείνοι που παροτρύνουν και νέους να συμμετάσχουν. Πρέπει αυτή λοιπόν η προσπάθεια να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού. Να μείνει έξω από τα πολιτικά και παραπολιτικά ξένα και ντόπια πολιτικά παιχνίδια και να μην χρησιμοποιείται ως μέσο προβολής προσώπων και ομάδων. Πρέπει αυτή η προσπάθεια να μείνει ανέγγιχτη από κάθε λογής σκοπιμότητα. Άποψή μας είναι ότι η τράπεζα αίματος Σαντορίνης πρέπει πλέον να στεγάζεται μαζί με το αρχείο της σε κάποιον χώρο από τον οποίο τα πρόσωπα που απαρτίζουν το άτυπο συμβούλιό της να διαχειρίζονται τις ανάγκες που παρουσιάζονται για αίμα σε συμπολίτες μας. Πρέπει να υπάρχει κάποιο τηλέφωνο ευρύτατα γνωστό στο οποίο να απευθύνονται όσοι βρεθούν στην ανάγκη να εξασφαλίσουν ορισμένες μονάδες αίματος. Στο νέο Νοσοκομείο υπάρχουν πολλοί χώροι και θα πρέπει κάποιος από αυτούς να διατεθεί για να στεγαστεί η τράπεζα Αίματος.

Κατά την ταπεινή μας γνώμη εκείνο που ενδιαφέρει τον Θηραίο εθελοντή Αιμοδότη δεν είναι ούτε οι εκδηλώσεις, ούτε οι φιέστες. Τον ενδιαφέρει να ξέρει ότι αν χρειαστεί κάποια στιγμή εκείνος ή κάποιο μέλος της οικογένειας του αίμα θα μπορέσει με πολύ απλό τρόπο να το εξασφαλίσει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η εθελοντική του προσφορά έχει πάντα την φιλοσοφία της ανταπόδοσης.


πηγή:Ν.Σαντορίνης
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε