Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Ο αρχιτέκτονας Κώστα Δεκαβάλλας για την αρχιτεκτονική της Σαντορίνης


Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη του αρχιτέκτονα Κωσταντίνου Δεκαβάλλα σχετικά με την αρχιτεκτονική των παλαιών, παραδοσιακών, κτισμάτων της Σαντορίνηςνεότερων μετασεισμικών που κυρίως κατασκευάστηκαν την δεκαετία του ’70 μπορείτε να δείτε στο λίνκ που ακολουθεί.

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκπομπής της κρατικής τηλεόρασης «Πορτρέτα και διαδρομές Ελλήνων αρχιτεκτόνων». Στην συνέντευξη μεταξύ άλλων γίνονται αναφορές στα μοναδικά ανά τον κόσμο «υπόσκαφα» κτίσματα του νησιού καθώς και στους ρυθμούς που επιλέχθηκαν να ακολουθηθούν στις μετασεισμικές κατασκευές κτηρίων και κτισμάτων γενικότερα. Ιδιαίτερη αναφορά, από τις ελάχιστες που υπάρχουν, γίνονται στα «κλωστρά» της Σαντορίνης όπου πρόκειται κυρίως για τοίχους διαχωρισμού και σκίασης οι οποίοι έχουν κενά για να τους διαπερνά το φως και ο αέρας με αποτέλεσμα και στόχο να δημιουργούν καλές κλιματικές συνθήκες.

Την συνέντευξη μπορείτε να την δείτε
εδώ
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε