Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

«Σαντορίνη του Χρησμού και του Ονείρου



Την ομορφιά, τον έρωτα και την χαρά της ζωής εξυμνεί ο Παναγιώτης Ν. Κρητικός (πρώην Αντ/ος της Βουλής) με το καινούργιο ποιητικό του έργο. Τίτλος: «Σαντορίνη του Χρησμού και του Ονείρου».Μέσα από τους στίχους αναδύεται η Σαντορίνη του Ηφαιστείου, του Θήρα και του Κάρνειου Απόλλωνα, στην ιστορική της διαδρομή από την εποχή του Μύθου που ο Χρησμός, κατά τον ποιητή, καθοδηγεί τον Θήρα και τους Δωριείς του στο νησί της Καλλίστης.

Όπως λέει ο ποιητής στην εισαγωγή: «Πήρα του Κεραυνού τον απόηχο, της στιλπνής πέτρας την σιωπή, την αύρα του πελάγου, τον παφλασμό των κυμάτων και ακόμα μηνύματα από της ιστορίας τα βάθη, τους μύθους και τους χρησμούς. Κάθισα , γονάτισα στην καυτή άμμο και όλα μαζί τα ζύμωσα στην ψυχή μου με νερό και με ήλιο… Εδώ σε χρόνο αδιάστατο, σε χώρο μονοδιάστατο, σε ουρανό τρισδιάστατο, η πολυδιάστατη ζωή βρίσκει τους ζωογόνους ρυθμούς της. Εδώ πραγματώνεται το Όνειρο. Γίνεται Ζωή».

Το βιβλίο, το οποίο προλογίζει ο Δήμαρχος Θήρας κ. Ν.Ζώρζος, κοσμείται με πίνακες του ζωγράφου Σταύρου Γαλανόπουλου εμπνευσμένους από το νησί, είναι έκδοση του Δήμου Θήρας και θα παρουσιαστεί στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο (στα Φηρά) στις 26 Αυγούστου στις 19:30.

Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε