Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Σε ανοδική πορεία της κρουαζιέρας στη Μεσόγειο

Γιώργος Νικητιάδης: Θα είμαστε παρόντες παντού!

Ολοκληρώθηκε χθες το συνέδριο για την μεσογειακή κρουαζιέρα στις Κάννες και οι εκπρόσωποι των 70 λιμένων εξέφρασαν την πρόβλεψη πως η αγορά της κρουαζιέρας αυξάνει διαρκώς τον κύκλο εργασιών για τα λιμάνια, αλλά και για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.

Συγκεκριμένα, ανέφεραν ότι το 2009, 152 κρουαζιερόπλοια μετέφεραν περί τα 3,33 εκατ. επιβατών στην Μεσόγειο απολαμβάνοντας 26,31 εκατ. ταξιδιωτικά πακέτα. Με βάση αυτά, βλέπουν τον αριθμό των ταξιδιωτικών πακέτων να αυξάνεται το 2010 στα 27,7 εκατ. και το 2011 να εκτινάσσεται στα ύψη.

Σημαντική ήταν και η ελληνική παρουσία με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργο ΝΙκητιάδη, που ο Πρόεδρος της SEATRADE Christopher Hayman την υποδέχθηκε με ενθουσιασμό, καθώς είναι η πρώτη φορά που η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας κάνει την εμφάνισή της.
Ο κ. Νικητιάδης, από την πλευρά του, αναφέρθηκε στις προοπτικές του τουρισμού κρουαζιέρας ως μορφή εισερχόμενου τουρισμού και ως δυνατότητα ανάπτυξης πακέτων fly/cruise προς περιφερειακά αεροδρόμια, που να συνδυάζονται με λιμάνια, και ως ευκαιρία για επενδυτικές συνεργασίες στην λειτουργία εξειδικευμένων εγκαταστάσεων και υπηρεσιών για τον θαλάσσιο τουρισμό. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο fast track investments, διαβεβαιώνοντας ότι η Ελλάδα θα είναι δίπλα τόσο στις εταιρείες κρουαζιέρας, όσο και στους επαγγελματίες, που δραστηριοποιούνται στον χώρο αυτό
Ο υφυπουργός συζήτησε μαζί τους εκπροσώπους των 70 λιμένων
Παράλληλα, ανέλυσε και τις κατευθύνσεις για τη νέα στρατηγική του ελληνικού τουρισμού. Κατά την διάρκεια των συζητήσεων με εκπροσώπους των 70 λιμένων, αλλά και από τον χώρο της κρουαζιέρας εξέθεσε ειδικότερα θέματα ανάπτυξης δρομολογίων προς ελληνικούς προορισμούς και επενδύσεων για δημιουργία ειδικών λιμενικών εγκαταστάσεων υποδοχής και εξυπηρέτησης (αποβάθρες κρουαζιεροπλοίων, επιβατικούς σταθμούς, κ.α.).
Κλείνοντας την ομιλία του έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα με την δήλωση «θα είμαστε παρόντες παντού!».

πηγή:traveltimes.gr
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε