Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Προσοχή στην ταυτοποίηση του κινητού σας


Όλοι μας ξέρουμε ότι εδώ και αρκετό καιρό έχει ξεκινήσει η ταυτοποίηση των καρτοκινητών βάση του νόμου 3783/2009. Αυτό ήταν μια ωραία συγκυρία για τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας ώστε να αυξήσουν τις εγγραφές συνδρομητών τηλεφωνικού καταλόγου τους. Μέχρι πριν λίγο καιρό που τα καρτοκινητά ΔΕΝ είχαν ονοματεπώνυμα, φυσικά δεν μπορούσαν νακαταχωρηθούν στον κατάλογο της εκάστοτε εταιρίας. Επειδή τα περισσότερα νούμερα στις εταιρίες είναι καρτοκινητά, αυτομάτως ήταν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι πελατών που δεν μπορούσαν οι εταιρίες να εκμεταλλευτούν. Δηλαδή να παρουσιάζουν έναν εξαιρετικά πλούσιο κατάλογο συνδρομητών τους. Τώρα λοιπόν τι σκέφτηκαν. Με τον νόμο 3783/2009 όλοι οι συνδρομητές θα πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσουν στοιχεία καρτοκινητών. και οι εταιρίες θα τα βάζουν στον τηλεφωνικό τους κατάλογο για μελλοντική εκμετάλλευση.

Τώρα λοιπόν πηγαίνοντας κάποιος να κάνει ταυτοποίηση καρτοκινητού, εάν δεν τονίσει ότι το θέλει απόρρητο, οι εταιρίες ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ το περνάνε στον κατάλογο τους.


ΟΠΟΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, και αυτομάτως «πλουτίζει» η υπηρεσία τηλεφωνικού καταλόγου ΧΩΡΙΣ ο πελάτης καρτοκινητής να ξέρει ότι τον έχουν προσθέσει στον κατάλογο της εταιρίας. Η ενέργεια τους αυτή είναι πέρα για πέρα παράνομη και φυσικά καταδικαστέα. Εσείς που έχετε ταυτοποιήσει το καρτοκινητό σας τσεκάρετε αν η εταιρία που ανήκετε σας έχει περάσει και στον τηλεφωνικό της κατάλογο. Αν έχει συμβεί αυτό μπορείτε να καταγγείλετε την εταιρία σας στην ΕΕΤΤ και να πείτε ότι παράτυπα και φυσικά ΠΑΡΑΝΟΜΑ (γιατί δεν έχουν γραπτό αίτημα σας για προσθήκη στον κατάλογο τους) η εταιρία μου με έχει βάλει στον τηλεφωνικό της κατάλογο ΧΩΡΙΣ να το έχω ζητήσει.


Παράλληλα μπορείτε να καταγγείλετε το γεγονός και στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για να επιληφθούν της υποθέσεως και να σταματήσει αυτό το αίσχος των εταιριών κινητής τηλεφωνίας. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ από την ΕΕΤΤ θα βρείτε ανταπόκριση μιας και η Αρχή αυτή όσες φορές την χρειάστηκε παρέμβει.


Γι αυτό λοιπόν προσέξτε με την διαδικασία ταυτοποίησης του καρτοκινητού σας. Αν θέλετε να παραμείνει απόρρητο ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΤΕ. Ειδάλλως θα προστεθείτε εν αγνοία σας στην λίστα καταλόγου της εταιρίας σας.


Και φυσικά ίσως δεχτείτε και ανεπιθύμητες κλήσεις κάποια στιγμή.








http://filiatranews.blogspot.com/2010/03/blog-post_2925.html
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε