Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Τώρα και διαρρήξεις με ένα τηλεφώνημα!



Χίλια και ένα κόλπα επινοούν οι ληστές εκσυγχρονίζοντας τις πρακτικές τους για να εξαπατήσουν ευκολότερα τα θύματά τους Ληστείες μέσω τηλεφωνικών καταλόγων;

Και όμως! Χίλιους κι έναν τρόπους έχει σκαρφιστεί το έγκλημα για να κάνει τη δουλειά του. Τα κόλπα και οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν κλέφτες, ληστές και διαρρήκτες εκσυγχρονίζονται και εμπλουτίζονται με νέες πρακτικές, καθιστώντας την κατάσταση στη χώρα μας ακόμη πιο ανησυχητική. Μερικές από τις συγκεκριμένες πρακτικές είναι παλαιές, άλλες «καινοτόμες» και, δυστυχώς, ανανεώνονται διαρκώς, αφού οι κακοποιοί δείχνουν τρομερή εφευρετικότητα.

Ενα από τα χαρακτηριστικότερα κόλπα που καταγράφονται όλο και συχνότερα στους δρόμους αφορά τη διάρρηξη με τη χρήση τηλεφωνικού καταλόγου.

Προσφάτως στη Γλυφάδα επίδοξος διαρρήκτης ήλεγξε το ονοματεπώνυμο πολίτη, που αναγράφεται στο κουδούνι της πολυκατοικίας, και στη συνέχεια κάλεσε σε υπηρεσία τηλεφωνικού καταλόγου και πήρε τον αριθμό του τηλεφώνου του υποψηφίου θύματος, στο οποίο και τηλεφώνησε. Στην κλήση του ουδείς απάντησε και ο δράστης παραβίασε το σπίτι του και τον έκλεψε. Μια μέθοδος προστασίας από το συγκεκριμένο κόλπο είναι να αιτηθείτε το απόρρητο του τηλεφωνικού σας αριθμού.

Μια άλλη πρακτική που καταγράφεται σε ολόκληρο τον κόσμο είναι η «λιβανέζικη θηλιά». Πριν από λίγους μήνες συνελήφθη σπείρα που παγίδευε ΑΤΜ τραπεζών, μπλοκάροντας την κάρτα ανυποψίαστων πελατών διά της τοποθετήσεως μιας δεύτερης σχισμής στο μηχάνημα. Στη συνέχεια, υποδυόμενοι τους περαστικούς, προθυμοποιούνταν να βοηθήσουν και ζητούσαν από τον πολίτη να πληκτρολογήσει εκ νέου το ΡΙΝ του, το οποίο και απομνημόνευαν. Οταν το θύμα έφευγε άπραγο, οι κακοποιοί αφαιρούσαν τη θηλιά και «άδειαζαν» τον λογαριασμό του. Προς αποφυγή τέτοιας ταλαιπωρίας, να μην προτιμάτε ΑΤΜ τα οποία φέρουν πάνω τους πολλά διακριτικά και να μη λέτε το ΡΙΝ σας σε οποιονδήποτε.

Διαχρονικό είναι το κόλπο των πορτοφολάδων- γνωστό ως η «μέθοδος της ψαλίδας». Επίσης τα τελευταία χρόνια έχει εμφανιστεί η μέθοδος του «σκασμένου λάστιχου» η οποία εφαρμόζεται όλο και περισσότερο. Συγκεκριμένα οι δράστες παρακολουθούν άτομα που κάνουν αναλήψεις από ΑΤΜ και καταστρέφουν μία από τις ρόδες των οχημάτων τους. Οταν τα θύματα αντιλαμβάνονται ότι έπαθαν λάστιχο και σταματήσουν το όχημα, οι δράστες τους ακινητοποιούν και τους αρπάζουν τα χρήματα.

Η πλέον διαδεδομένη μορφή εξαπάτησης, κυρίως ηλικιωμένων, με σταθερή αύξηση στα νότια προάστια, είναι η απόπειρα υφαρπαγής χρημάτων από άτομα που ισχυρίζονται ότι κάποιος κοντινός συγγενής του υποψηφίου θύματος τους οφείλει χρήματα.

Μια άλλη πρακτική που τείνει να μονιμοποιηθεί είναι η απασχόληση του οδηγού από περαστικό, με σκοπό να του αποσπάσει την προσοχή και την ίδια ώρα συνεργός να ανοίξει την πόρτα και να του κλέψει την τσάντα και τον χαρτοφύλακα. Ενα καινούργιο κόλπο των κακοποιών, ειδικά στο κέντρο της Αθήνας, είναι να προσεγγίζουν πεζούς και, επικαλούμενοι κατεπείγουσα ανάγκη, να τους ζητούν το κινητό τους για να επικοινωνήσουν. Οι δράστες μόλις πάρουν στα χέρια τους τη συσκευή εξαφανίζονται.

Ακόμη τελευταία «μόδα» στα βόρεια προάστια είναι η επίθεση με πέτρες σε οχήματα που βρίσκονται σταθμευμένα σε σουπερμάρκετ. Οι κακοποιοί μόλις δουν γυναίκα να επιβιβάζεται σε αυτοκίνητο πετούν μικρές πέτρες. Μόλις εκείνη αντιδράσει, κάποιος υποδεικνύει την υποτιθέμενη κρυψώνα του «δράστη». Μόλις εκείνη στρέψει το βλέμμα της προς την υποδειχθείσα κατεύθυνση, ο κλέφτης αρπάζει την τσάντα της. Καλό θα ήταν να αγνοείτε τέτοιες οχλήσεις.

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣΠ. (83 ΕΤΩΝ)
«Μου ΄πιασε το παντελόνι...»
«Μια 50χρονη με προσέγγισε στην είσοδο της πολυκατοικίας που διαμένω στην Ηλιούπολη και υποστήριξε ότι είναι οικιακή βοηθός σε ηλικιωμένο άνθρωπο που μένει σε γειτονικό διαμέρισμα και μου ζήτησε να της δώσω παλιά ρούχα που μπορεί να τα προσφέρει στον ηλικιωμένο που φροντίζει. Με πλησίασε και άρχισε να πιάνει το παντελόνι. Κατάλαβα ότι προσπαθούσε να με κλέψει και προσπάθησα να την απομακρύνω. Εκείνη επέμεινε και απομακρύνθηκε όταν της είπα ότι θα καλέσω την Αστυνομία.» ΜΑΡΙΑΧΡ. (73 ΕΤΩΝ)
«Με βοήθησε και με ξάφρισε»
«Πριν απο μερικές ημέρες είχα πάει σε λαϊκή αγορά στα Πατήσια. Με πλησίασε ένας νεαρός και με σπαστά ελληνικά μου είπε πως τον έστειλε ο άνθρωπος από τον οποίο είχα αγοράσει πατάτες για να με βοηθήσει με τα ψώνια και του έδωσα δύο από τις σακούλες. Οταν φτάσαμε, του είπα να περιμένει στην πόρτα για να του δώσω πουρμπουάρ αλλάόταν επέστρεψα είδα να λείπουν από το σαλόνι διάφορα αντικείμενα όπως κηροπήγια, ασημένια τασάκια κ.ά., ενώ φυσικά ο άνθρωπος που νωρίτερα με είχε βοηθήσει είχε εξαφανιστεί.»

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=316851&dt=24/02/2010
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε