Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΠΟΥΛΑΚΟΣ, ο Άγιος του λαού

Το ΕΛΛΑΣ - ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος παρουσιάζουν με υπερηφάνεια και συγκίνηση ένα ντοκιμαντέρ για τον μοναχό Χριστόφορο Παναγιωτόπουλο, πιο γνωστό ως Παπουλάκο, που σημάδεψε με την ζωή του, τα κηρύγματα, τις διδαχές αλλά και την εξορία του, την μετα-επαναστατική περίοδο της Ελλάδας που στέναζε κάτω από τους Βαυαρούς του Όθωνα.

Γεννημένος το 1780 στον Άρμπουνα Καλαβρύτων, ο Παπουλάκος, όπως έγινε ευρύτατα γνωστός, διέσχισε απ' άκρη σ' άκρη ολόκληρη την Πελοπόννησο κηρύττοντας τον Λόγο του Θεού, αφυπνίζοντας συνειδήσεις και καλώντας τους Χριστιανούς να αγωνιστούν για Ελλάδα και Ορθοδοξία!

Η δράση του αυτή, ενόχλησε σφόδρα το πολιτικό και εκκλησιαστικό κατεστημένο της εποχής, με αποτέλεσμα να διωχθεί ανηλεώς, να συλληφθεί και να εξοριστεί στην Άνδρο, όπου και εκοιμήθη εν Κυρίω το 1861.

Ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος ταξίδεψε στα βήματα του Χριστόφορου Παναγιωτόπουλου, από τον Άρμπουνα Καλαβρύτων μέχρι την Ιερά Μονή Παναχράντου Άνδρου, αναζητώντας πληροφορίες, μαρτυρίες και στοιχεία για τον μοναχό Παπουλάκο.

Ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναχράντου Γέροντας Ευδόκιμος, ο Καθηγητής ΤΕΙ Αθηνών και Πρόεδρος του Συλλόγου Αρμπουναίων Αθανάσιος Νασιόπουλος καθώς και ο Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, απόγονος του Παπουλάκου, μιλούν για τον «νέο αυτό Απόστολο του Χριστού», σύμφωνα με τον Μακαριστό Αυγουστίνο Καντιώτη!

Ένα ντοκιμαντέρ που θα συγκινήσει, θα προβληματίσει και εν τέλει θα απαντήσει στο ερώτημα: Ποιος ήταν ο Παπουλάκος, που αγαπήθηκε και μισήθηκε τόσο από τον Λαό και από τους πολιτικούς και εκκλησιαστικούς ταγούς αντιστοίχως; Γιατί τα όσα είπε παραμένουν επίκαιρα ειδικά στην σύγχρονη εποχή;

Πρόκειται για ένα Οδοιπορικό - ελάχιστο φόρο τιμής, ευγνωμοσύνης και ευχαριστίας σε έναν άνθρωπο αγράμματο, μα πλούσιο σε Θεία Χάρη και Πατριωτισμό...!
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε