Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013

EE: Τουρκικός και όχι Κυπριακός ο μπακλαβάς! ΜΕΙΝΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΤΟΜΑΤΑΚΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

Ο μπακλαβάς είναι τουρκικός! Αυτό αποφάνθηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά από μία «μάχη» διεκδίκησης που διήρκησε μήνες ανάμεσα στην Τουρκία και την Κύπρο.
Ωστόσο, τουρκικός είναι ο μπακλαβάς που περιέχει φιστίκι και αυτός είναι που περιελήφθη στον κατάλογο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τα προϊόντα προστατευόμενης προέλευσης (ΠΟΠ).
Ο μπακλαβάς του Γκαζιαντέπ, όπως ονομάζεται, είναι μία από τις εκδοχές του γλυκού αυτού που ξεχωρίζει για τα φιστίκια και το ψήσιμό του σε φρέσκο βούτυρο.
Παρόλα αυτά, υπήρξε και μία ελληνική επιτυχία. Όπως μεταδίδει το ΚΥΠΑ/ΑΠΕ στον κατάλογο για προϊόντα προστατευόμενης προέλευσης περιελήφθη και η μικρόκαρπη τομάτα Σαντορίνης, πιο γνωστή ως «τοματάκι Σαντορίνης».
Το τελευταίο διάστημα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατοχυρώνει προστατευόμενα προϊόντα από χώρες που δεν είναι μέλη της ΕΕ, όπως η Τουρκία. Μέχρι στιγμής έχει αναγνώρισε ως ΠΟΠ 16 προϊόντα εκτός ΕΕ, μεταξύ των οποίων και το ινδικό τσάϊ Νταρτζίλινγκ και δέκα κινέζικα προϊόντα.
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε