Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Διακοπές όλο το χρόνο με ιστιοπλοϊκό!

Την αγάπη του για τη θάλασσα την έκανε επιχειρηματική δραστηριότητα
Νίκος Βιτσαξάκης εκδρομές ιστιοπλοϊκό Κρήτη altersail
Γράφει η  Κορίνα Καφετζοπούλου
Ο  κ. Νίκος Βιτσαξάκης έχει ένα πάθος στη ζωή του: τη θάλασσα. Έμαθε ιστιοπλοΐα, έκανε χιλιάδες θαλάσσια μίλια σε διαφορετικά σημεία της Μεσογείου και αποφάσισε αυτή την αγάπη του, να την κάνει επιχειρηματική δραστηριότητα.
Πρόκειται, μάλιστα, για μια επιχειρηματική δραστηριότητα που έμελε να μη μείνει στο κλασικό μοτίβο, με βόλτες καλοκαιρινές με ιστιοφόρο σε κοσμοπολίτικα μέρη, αλλά να συνδεθεί με εκδρομές, καθ'όλη τη διάρκεια του χρόνου, στην Κρήτη, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα - εκδρομές που θα συνδύαζαν τη μαγεία του άγνωστου, το περιβάλλον, τον πολιτισμό, και την ψυχή.


Για το αυτό το λόγο δημιούργησε το altersail.gr, για την υλοποίηση εναλλακτικών μορφών ιστιοπλοϊκών δραστηριοτήτων με στόχο τη θεματική επαναπροσέγγιση της ιστιοπλοΐας ως διασκέδαση, άθλημα, συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος, ταξίδι σε πολιτιστικά μονοπάτια και δράση που ενισχύει και ενδυναμώνει ομάδες.
«Με το ιστιοφόρο προσεγγίζεις μέρη που καν δεν φαντάζεσαι ότι υπάρχουν, ενώ έχεις τη δυνατότητα να ζήσεις εμπειρίες μοναδικές, όλο το χρόνο» σημείωσε ο κ. Νίκος Βιτσαξάκης, που αυτήν την περίοδο ταξιδεύει με γκρουπ στα Δωδεκάνησα.
Και φυσικά, αλλιώς είναι να βλέπεις τα όμορφα νησιά ή την Κρήτη, το καλοκαίρι και αλλιώς το χειμώνα, που μπορείς να πιάσεις κουβέντα και με τους ντόπιους.
Σε αυτές τις εμπειρίες αναφέρεται μεταξύ άλλων ο ίδιος ο Νίκος Βιτσαξάκης, που μαζί με τους συνεργάτες του Θάνο Νταϊλιάνη, Μάνο Βασιλειάδη και Γιώργο Χοχλάκη έχουν διαμορφώσει ποικίλες δραστηριότητες για όσους επιλέγουν να περάσουν ορισμένες ημέρες μέσα σε ένα ιστιοφόρο.
Νίκος Βιτσαξάκης εκδρομές ιστιοπλοϊκό Κρήτη altersail
Οι τομείς που αναπτύσσεται  το altersail.gr είναι τρεις:
-Εκπαίδευση ιστιοπλοΐας και αγώνες
-Εναλλακτικές δραστηριότητες που περιλαμβάνουν περιβαλλοντική εκπαίδευση  πάνω στο σκάφος. Μεταξύ αυτών, με  εξειδικευμένους συνεργάτες και σε συνεργασία  το ΕΛΚΕΘΕ   υλοποιούνται προγράμματα για   μέτρηση του πληθυσμού και του είδους  των ψαριών.  Οι συμμετέχοντες μπορεί  για να αντλήσουν δεδομένα  πολύ απλά με τη μάσκα και τον  αναπνευστήρα τους συμπληρώνοντας στη συνέχεια ειδικά πρωτόκολλα.  
Επίσης προγραμματίζονται πολιτιστικές αρχαιολογικές  διαδρομές στην Κρήτη αλλά και στα γύρω νησιά.
-Μια άλλη δράση αφορά στην  ενδυνάμωση της  ομάδας  με στοχευόμενες ενέργειες.
 Στις εκδρομές που γίνονται συμμετέχουν  Έλληνες αλλά κα ξένοι  και το πρόγραμμα διαμορφώνεται  σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα.
Νίκος Βιτσαξάκης εκδρομές ιστιοπλοϊκό Κρήτη altersail Ο Νίκος Βιτσαξάκης
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε