Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

«Η μαφία των πτηνών»: Αιχμαλωτίζουν με παγίδες άγρια πουλιά και όσα ζήσουν τα πωλούν σε pet shop για 5 ευρώ

Μια απίστευτα βάναυση πρακτική έχει υιοθετηθεί τον τελευταίο καιρό στη Θεσσαλονίκη, όπου διάφοροι επιτήδειοι αιχμαλωτίζουν άγρια πτηνά με αυτοσχέδιες παγίδες και όσα επιβιώσουν τα πουλούν παράνομα σε καταστήματα ζώων.
Οπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η «μαφία των πτηνών» έχει στηθεί με τον ακόλουθο τρόπο: Οι επιτήδειοι, στήνουν αυτοσχέδιες παγίδες προκειμένου να αιχμαλωτίσουν φλώρους, καρδερίνες και άλλα άγρια πουλιά, πολλά από τα οποία στη συνέχεια πεθαίνουν από το στρες και όσα επιβιώσουν τα πωλούν παράνομα σε pet shop για 5 ευρώ το καθένα.
Μάλιστα, εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Αγρίων Ζώων στην Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε και σε μια πρόσφατη κατάσχεση 11 αυτοσχέδιων κλουβιών σε ταράτσες στις Συκιές, τις οποίες είχαν στήσει δύο άτομα, έχοντας αιχμαλωτίσει 11 άγρια πτηνά. Με αφορμή αυτό το περιστατικό, έγιναν εξονυχιστικοί έλεγχοι σε καταστήματα ζώων, όπου διαπιστώθηκαν άλλα 12 άγρια πτηνά τα οποία πωλούνταν για 10 ευρώ το καθένα.
«Οι περισσότεροι που αιχμαλωτίζουν πουλιά δικαιολογούνται λέγοντας ότι θέλουν να έχουν ένα πουλάκι να κελαηδάει, αλλά αποσιωπούν το γεγονός ότι μόλις ένα στα 10 από τα πουλιά που πιάνουν, επιβιώνει από το στρες της αιχμαλωσίας. Επιπλέον, έχουμε διαπιστώσει ότι όταν αιχμαλωτίζουν θηλυκά τα σκοτώνουν γιατί αυτά δεν κελαηδάνε», περιγράφει το στέλεχος του ΕΚΠΑΖ.


φωτογραφίες: EKΠΑΖ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:Σαντορίνη - Oι «λίμνες», οι ξόβεργες και τα άτυχα πτηνά
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε