Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Επιστροφή στο χωραφάκι σου

Δεν έχουν όλοι οι νέοι όνειρα για μια δουλειά στην πόλη που θα περιλαμβάνει γωνιακό γραφείο, υπολογιστή και κοστούμι. Είναι και εκείνοι που ζητούν να επιστρέψουν στις ρίζες τους, πίσω στην ελληνική γη, και να δημιουργήσουν μέσα από αυτήν. Με άλλα λόγια, να γίνουν αγρότες σε μία εποχή που για κάποιους αυτό θεωρείται ξεπερασμένο.
Οχι όμως για πολλούς όπως φαίνεται, αφού η οικονομική κρίση ήρθε στη χώρα μας για να αλλάξει αρκετά πράγματα και όχι απαραίτητα όλα προς το χειρότερο. Η ενασχόληση με τη γεωργία, η αξιοποίηση κάθε αγροτεμαχίου, κάθε ρίζας, κάθε φυτού επιστρέφει πλέον ως φυσιολογική καθημερινή επιλογή, σε έναν ευλογημένο τόπο με σπάταλη φύση.

Μέσα από αυτά τα νέα δεδομένα γεννήθηκε και η υπηρεσία xorafaki.gr. Πίσω της βρίσκεται η ομάδα της Lotus AE Business Consulting, μία εταιρεία που ακούει, μελετάει και δίνει λύσεις στους επιχειρηματίες της γης εδώ και 13 χρόνια.

Η επικεφαλής της ομάδας Γιούλη Δοξανάκη, από πολύ μικρή έμαθε να αναζητάει τις αγνές πρώτες ύλες και τις ιστορίες πίσω από την παραγωγή τους.  Αφού περιπλανήθηκε σε επαγγελματικά μονοπάτια marketing και fundraising, ασχολήθηκε με θέματα οικονομικής διαχείρισης του πολιτισμού για να κάνει τον κύκλο επιστροφής στον χώρο των τροφίμων και της γεωργίας. Σαν έτοιμη από καιρό ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας τα τελευταία τρία χρόνια.

Το προσωπικό της όραμα συνάντησε την τεχνογνωσία των συνεργατών και γεννήθηκε  το xorafaki.gr, υπηρεσία αφοσιωμένη στην πραγμάτωση των ονείρων κάθε εραστή της γης.

Η νέα αυτή διαδικτυακή εμπειρία σκοπεύει αρχικά να εξοντώσει όλους τους «παρασιτικούς μύθους» που έχουν να κάνουν με τη γεωργία, όπως ότι ο αγρότης κυκλοφορεί με γαλότσες όλο τον χρόνο, ότι είναι αδύνατο να βγάλει κέρδος αν δεν έχει τεράστιες εκτάσεις εντατικής παραγωγής και ότι πρέπει να πάρει σύνταξη για να ασχοληθεί με το χωράφι του.

Στην πραγματικότητα, όπως τονίζει η ομάδα του xorafaki.gr, αυτό που χρειάζεται ένας επίδοξος αγρότης είναι τα σωστά εργαλεία, όχι μόνο δηλαδή τσάπα και φτυάρι, αλλά και σωστή και επιστημονικά εμπεριστατωμένη γνώση από ανθρώπους που ασχολούνται χρόνια με την αγροτική παραγωγή και που η φύση είναι δεύτερη φύση τους.

Αν είσαι και εσύ ένας λάτρης της γης και θέλεις να ζήσεις από αυτή, τότε απλά λες την ιδέα σου, τον χρόνο και το budget που θες να αφιερώσεις και οι ειδικοί στο xorafaki.gr σου λένε τι σε συμφέρει να επενδύσεις στη γη σου και σου παρέχουν όλη την τεχνογνωσία για να υλοποιήσεις τα σχέδια σου.

Αν λοιπόν είχες γη και δεν  ήξερες τι να κάνεις, τώρα μπορείς να μάθεις. Ηρθε η ώρα για επιστροφή στο χωραφάκι σου! 

πηγή:Βήμα
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε