Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

ΑΣΥΡΤΙΚΟ: «ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΛΕΤΕ, ΡΟΥΦΗΞΤΕ ΤΟ, ΑΓΑΠΗΣΤΕ ΤΟ»

Γράφει ο Δημήτρης Πράσσος
«Το Ασύρτικο, είναι το εμβληματικό ελληνικό κρασί» σύμφωνα με την Montreal Gazzette
ΑΣΥΡΤΙΚΟ: «ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΛΕΤΕ, ΡΟΥΦΗΞΤΕ ΤΟ, ΑΓΑΠΗΣΤΕ ΤΟ»
  Ενθουσιασμένος με το Ασύρτικο της Σαντορίνης, δηλώνει ο Bill Zacharkiw οινοκριτικός της καναδέζικης εφημερίδας «Montreal Gazzete» (και δεκάδων ακόμα εφημερίδων), που στο τελευταίο δημοσιεύματα σημειώνει πως νιώθει ότι δικαιώνεται για την επιμονή του. «Είμαι εκστατικός από το γεγονόςε ότι ο SAQ (Société des alcools du Québec- Ένωση αλκολούχων του Κεμπέκ), συλλέγει ολοένα και περισσότερα από αυτά που πίστευα για αυτό το μοναδικό και προσιτό στην τιμή κρασί», γράφει. Όπως σημειώνει στη συνέχεια, πέρασε πολύ καιρό, προκειμένου να πείσει ότι ελληνικό κρασί δεν είναι μόνο η ρετσίνα. «Αγαπώ την καλή ρετσίνα, αλλά θα μιλήσω την  επόμενη εβδομάδα γι αυτήν» γράφει, «αλλά είναι ένα από τα κρασιά, που ή τα αγαπάς ή τα απεχθάνεσαι».
Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΣΥΡΤΙΚΟ (THE CASE FOR ASYRTICO)
H Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο εμβληματικό σταφύλι, ένα στυλ κρασιού με μια εύκολη αφήγηση που θα το οδηγήσει σε νέες αγορές,σύμφωνα με τον ο Zacharkiw
H Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο εμβληματικό σταφύλι, ένα στυλ κρασιού με μια εύκολη αφήγηση που θα το οδηγήσει σε νέες αγορές,σύμφωνα με τον ο Zacharkiw
  «Πιστεύω λοιπόν ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο εμβληματικό σταφύλι, ένα στυλ κρασιού με μια εύκολη αφήγηση που θα το οδηγήσει σε νέες αγορές – κάτι σαν το Sauvignon Blanc στην περίπτωση της Νέας Ζηλανδίας. Ένα κρασί που να είναι μοναδικό, δεν θα είναι πολύ ακριβό και, φυσικά θα είναι εύγευστο», τονίζει ο Zacharkiw και προσθέτει: « Ενώ υπάρχουν ένας-δυο άξιοι διεκδικητές, για μένα η επιλογή είναι εύκολη:  Το σταφύλι είναι το Ασύρτικο. Καλλιεργείται σε ορισμένες ελληνικές περιφέρειες, αλλά αν υπάρχει ένα μέρος όπου είναι πραγματικά εξαιρετικό, είναι στο νησί της Σαντορίνης».
  Στη συνέχεια, επικαλείται τις απόψεις του οινολόγου Στέφανου Γεώργα που εργάζεται στο «Κτήμα Αργυρού» και μιλά για την ασύγκριτη παλαιότητα των θηραϊκών αμπελώνων. « Παλιά αμπέλια είναι ένας σχετικός όρος. Στον Καναδά, ένα «παλιό αμπέλι» μπορεί να έχει φυτευθεί 20 ή 30 χρόνια πριν. Στη Βουργουνδία, να είναι 40 έως 50 ετών. Αλλά στη Σαντορίνη, δεν είναι δύσκολο να βρείτε αμπέλια άνω των 200 ετών. Μερικά είναι ακόμα και 500 ετών». Το εκτενές άρθρο, συνεχίζεται με πολλά ιστορικά και οργανοληπτικά στοιχεία του Ασύρτικου και καταλήγει με συγκριτική αξιολόγηση, των δημιουργιών από διάφορα οινοποιεία του νησιού.
Το άρθρο :montrealgazette
πηγή: antonews
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε