Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013

Οι Κυκλάδες «θάμπωσαν» Αυστριακούς δημοσιογράφους

santorini
Τη μοναδικότητα της λάμψης και του φωτός των Κυκλάδων, εκθειάζουν οι Αυστριακοί δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι των σημαντικότερων αυστριακών ημερήσιων εφημερίδων, ειδικών εντύπων και της δημόσιας Αυστριακής Τηλεόρασης, οι οποίοι επισκέφθηκαν μέσα στις προηγούμενες ημέρες τη Σαντορίνη, τη Νάξο και τη Σχοινούσα, στο πλαίσιο αποστολής που διοργάνωσε το Γραφείο Αυστρίας του ΕΟΤ σε συνεργασία με το Δήμο Νάξου και δύο ταξιδιωτικούς οργανισμούς.

Απο τη Σαντορίνη και το ηλιοβάσιλεμα στην Οία, τη Νάξο με τις απέραντες παραλίες και τα παραδοσιακά χωριά έως τις Μικρές Κυκλάδες, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν οι συμμετέχοντες στην αποστολή, στο πλαίσιο της οποίας ο δήμος Νάξου τίμησε την ιδιοκτήτρια του αυστριακού ταξιδιωτικού οργανισμού Springer Reisen, για την επί 20 χρόνια παρουσία του στο νησί και τη συμβολή του στην ανάπτυξη του τουρισμού της Νάξου.

Πρόκειται, όπως τονίστηκε για το μόνο διοργανωτή ταξιδίων που συνδέει την Αυστρία και συγκεκριμένα την πόλη Γκρατς με τη Νάξο με πτήση που πραγματοποιείται με μικρό αεροσκάφος το οποίο, λόγω της ζήτησης και απήχησης που έχει η Νάξος ως προορισμός, είναι πάντα πλήρες, κάτι που επισήμανε ως ιδιαίτερης σημασίας γεγονός για το νησί, ο αντιδήμαρχος Νάξου στην τελετή απονομής τιμητικής πλακέτας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης συζητήθηκε το θέμα αύξησης της συχνότητας των πτήσεων, το οποίο όμως προσκρούει στην απουσία μικρών αεροσκαφών από την ευρωπαϊκή αγορά, ενώ το πρόβλημα των μικρών αεροδρομίων θα αναδειχθεί στο μέλλον σε μείζονα ανασταλτικό για τον τουρισμό παράγοντα, λόγω της απουσίας κατάλληλων αεροσκαφών.

Ο διευθυντής της αεροπορικής εταιρείας Air Berlin – Fly Niki, Κρίστιαν Λέσγιακ, ο οποίος συμμετείχε στην αποστολή – που συνόδευε εκ μέρους του Γραφείου Αυστρίας του ΕΟΤ ο Γιάννης Ραφαλιάς — εξήγησε την κατάσταση των αερομεταφορών και τόνισε ότι τα μικρά νησιά θα έπρεπε να αναζητήσουν τρόπους, όπως για παράδειγμα τη ναύλωση μικρού αεροσκάφους, για την εξυπηρέτηση και σύνδεση τους με ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο ίδιος, «ο ανταγωνισμός είναι πλέον μεγάλος, τα συμφέροντα μεγάλων διοργανωτών προσανατολίζονται στη μεγιστοποίηση του κέρδους, κάτι που θα επηρεάσει στο μέλλον τα δεδομένα».

Αξίζει να σημειωθεί, πως κατά μέσο όρο πάνω από 500.000 Αυστριακοί επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα, ενώ η Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της – 8,4 εκατομμύρια κάτοικοι – βρίσκεται, εδώ και χρόνια, στην πρώτη θέση, από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα.

Στην εντυπωσιακή αύξηση εφέτος των κρατήσεων από Αυστρία, για διακοπές στην Ελλάδα, αύξηση που φθάνει ακόμη και στο 25%, αναφέρονται και τα δεκάδες σχετικά δημοσιεύματα και αφιερώματα για τον ελληνικό τουρισμό στον αυστριακό Τύπο μέσα στους τελευταίους μήνες.

Πηγές: AMΠE-kathimerini.gr 
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε