Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Ρεκόρ αφίξεων ξένων τουριστών καθώς η πτώση τιμών στα καταλύματα συνεχίζεται

Τέταρτος φθηνότερος προορισμός στην Ευρώπη είναι για φέτος η χώρα μας, γεγονός που θα φέρει αριθμό - ρεκόρ τουριστών δίδοντας μία "ανάσα" στην πολύπαθη ελληνική οικονομία.
Όπως γράφει η "Καθημερινή" τα στοιχεία της διαδικτυακής μηχανής αναζήτησης ξενοδοχειακών τιμών σε όλο τον κόσμο, Trivago, οι τιμές των ξενοδοχείων στην Ελλάδα το Μάιο ήταν μειωμένες κατά 15,2% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι και κατά 20,4% έναντι του Μαΐου του 2011.
Έτσι η μέση τιμή δίκλινου δωματίου διαμορφώνεται πλέον στα 78 ευρώ. Την ίδια ώρα το αντίστοιχο δωμάτιο στην Τουρκία κοστίζει 168 ευρώ, στην Κύπρο 105 ευρώ και στην Ισπανία 103 ευρώ.
Φθηνότεροι προορισμοί από την Ελλάδα μεταξύ των 24 ευρωπαϊκών χωρών στοιχεία των οποίων επεξεργάζεται η μηχανή αναζήτησης, είναι η Βουλγαρία (56 ευρώ), η Ρουμανία (66 ευρώ) και η Πολωνία (73 ευρώ).
Πτώση εμφανίζουν και οι ξενοδοχειακές τιμές στην Αθήνα. Ειδικότερα η μέση τιμή για το Μάιο διαμορφώθηκε στα 84 ευρώ παρουσιάζοντας πτώση κατά 12,5% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012 (96 ευρώ) και κατά 26,3% σε σχέση με το Μάιο του 2011 (114 ευρώ).
Ως εκ τούτου παράγοντες της αγοράς κάνουν λόγο για νέο ιστορικό ρεκόρ αφίξεων τουριστών φέτος, και εκτιμούν ότι ο συνολικός αριθμός θα ξεπεράσει τα 17 εκατ. άτομα.
Εάν αυτή η εκτίμηση επιβεβαιωθεί, ο τουρισμός θα δώσει μια βαθιά ανάσα στην ελληνική οικονομία.
Ωστόσο παράγοντες της αγοράς προειδοποιούν ότι η υποχώρηση των τιμών δεν μπορεί να συνεχιστεί χωρίς επιπτώσεις στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Επίσης τονίζουν πως το κόστος του τουριστικού πακέτου δεν διαμορφώνεται μόνο απ' την τιμή του καταλύματος, αλλά και από άλλα έξοδα, όπως για παράδειγμα της διατροφής. Και η τελευταία συνεχίζει να επιβαρύνεται απ' τον υψηλό ΦΠΑ.


Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε